X
 
 

Политолози пречислиха Слави Трифонов като част от ”старите муцуни”

3299 1
Политолози пречислиха Слави Трифонов като част от ”старите муцуни”
Снимка: БГНЕС
„Големият проблем на българската политика е, че сме свикнали да мислим за алтернативата, за промяната през нови лица. Хвърляме се на новия модел, на новата кола, на новия телевизор, без предварително да направим ясна сметка с какво те са по-добре и дали въобще са по-добри от старото“, каза Стойчев.

Това каза пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев. Според него изборите през изминаващата година са показали, че тези, които искат промяна и алтернатива, не я припознават в съществуващите опции.

Политолог: В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов

В ГЕРБ започна битка за наследството на Борисов. Това каза в интервю за дневния блок „Добър ден“ на Радио „Фокус&ldqu...

Според като нова алтернатива хората очакват нов човек, който да дойде отнякъде. Съществуващите политически субекти и алтернативи в българската политическа система са все „стари муцуни“, добави той, като уточни, че нито БСП е нещо ново, нито „Демократична България“, нито Слави Трифонов е нещо ново. Неговата основна критика към бюджетната политика е, че през последните 22-23 години тя не се е променила.

В ЕС политиката е на същото дередже като и в  България, подчерта доц. Стойчев. Той е на мнение, че това ни дава усещането, че не сме някакво тотално дъно и периферия на ЕС, а сме една нормална държава, в която политиката ни, като всяко друго нещо, не е идеална и тече в някакво нормално русло.

„Залетелият се Борисов може и да променя някакви неща в идната година, но за пръв път може би ще го виждаме вече да действа без напора на обстоятелствата, а да действа проактивно“, смята социологът и изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов. Мнението му споделя и доц. Стойчев, според когото промените в правителството никога не са изключени.

Според него избирателят вече не е същият: „Запазва се целият скепсис, цялото недоволство, оправдано разбира се. Но когато хората у нас искат промяна, те вече не държат тя да е толкова рязка, радикална и стихийна“, уточни Симеонов.

Проучване: Партията на Слави е трета политическа сила след ГЕРБ и БСП

Ако парламентарните избори са днес, в политическия топ 3 влизат ГЕРБ, БСП и партията на телевизионния водещ Слави Трифонов „Няма ...

По думите му още се търсят месии, но се търсят някакви средни месии. "Едновременно, които ще донесат промяна, рестарт, освежаване, малко повече радикализъм, но не заплашват да развалят това, което криво-ляво сме построили“, поясни социологът и подчерта, че когато нещата растат икономически, това ни пречи да видим други проблеми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално