X
 
 

Повдигнаха обвинение на задържания шеф във фонд "Земеделие"

21797 0
photo of Повдигнаха обвинение на задържания шеф във фонд "Земеделие"
Снимка: Actualno.com
Специализирана прокуратура повдигна обвинения на петима служители в Държавен фонд "Земеделие", включително и на задържания зам.-директор на фонда.

Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.

Зам.-директор на ДФЗ е арестуван заради Миньо Стайков

Зам.-директор на фонд "Земеделие" (ДФЗ), директори и служители - общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването ...

Петият служител на Държавен фонд "Земеделие" е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група. Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие".

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение "Парична гаранция", съответно в размер 26 000лв., 10 000 лв. и 7000 лв.

Другите двама двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена.

На петимата обвиняеми са наложени забрани за напускане на страната.

Прокуратурата влезе в ДФ "Земеделие" във връзка с делото срещу Миню Стайков*

Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, извършва действия по разследването в Държавен фонд &bdqu...

По време на действията по разследването срещу тях 16 юли са събрани писмени доказателства за това, че едно от обвинените длъжностни лица от фонда е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т.ч. на дружества, предлагащи бързи кретити.

От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран "Мерцедес", който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови, съобщават от прокуратурата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...