Реформаторите предлагат 6 стъпки за излизане от кризата

25122
Реформаторите предлагат 6 стъпки за излизане от кризата
Снимка: БГНЕС

Съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат. Това е една от шестте стъпки за излизане от кризата, които предлага Реформаторският блок, предаде БГНЕС.

"Смятаме, че има път извън кризата, той започва с оставката на Орешарски, а не завършва с нея", каза Радан Кънев.

Трябва промяна на политическата система, която да върне доверието на гражданите и да намери пътя за преодоляване на бедността, смятат реформаторите. Шестте стъпки започват с незабавна оставка на правителството, което е напълно дискредитирано пред българските граждани и Европа, стана ясно още от брифинга.

Спешни промени в Изборния кодекс, както те са вече предложени от Реформаторския блок и съобразени с международните препоръки, е втората стъпка, която бе предложена. Следващата е разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори не по-късно от европейските избори през месец май 2014 г., заявиха от Реформаторския блок.

Станишев: Връщаме данък общ доход върху минималната заплата, КНСБ няма защо да протестира

Готвеният за утре протест на КНСБ става безпредметен, особено след като между първо и второ четене на бюджета ще влезе поправката да не...

Партиите и протестиращите да постигнат съгласие за дата за провеждане на парламентарни избори най-късно заедно с изборите за ЕП и назначаване на служебен кабинет, настояват още те.

Провеждането на нови избори и постигане на съгласие в 43 НС за програма за спешни мерки за излизане от кризата, е четвъртата стъпка за изход от тежкото положение, в което се намира страната ни.

Друго предложение на реформаторите е съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат. То може да работи по спешни и краткосрочни решения и да подобри живота на гражданите. Трябва и радикална реформа в МВР, прокуратурата и съдебната система, операция „Чисти ръце", ново изборно законодателство и нови медийни регулации, категорични бяха на срещата.

Започването на голям обществен дебат за промени в Конституцията и националните приоритети на България е шестата реформаторска стъпка. Той трябва да положи основите на Третата българска република и да завърши с решение за свикване на Велико Народно Събрание.

"Зелените" напускат Реформаторския блок

"Зелените" напускат Реформаторския блок. Това обявиха от партията на официалната си страница във Facebook. Решението е дошло на извънре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика