Злати Иванов: Партия МИР предлага революционен модел за излизане от демографската криза

5716
Злати Иванов: Партия МИР предлага революционен модел за излизане от демографската криза
Снимка: ПП "МИР"

Демографията е ключа към бъдещето и именно затова излизането от демографската криза е основен приоритет за партия МИР и предлагаме да стане и един от основните национални приоритети. За това настоя водача на листата на партия МИР в област Варна Злати Иванов. Той е директор в успешна хотелска верига, съставена от 9 хотела, и предприемач с голяма мрежа за продажби в източна Европа. Магистър е по право и води лекции по хотелски мениджмънт. Със своята богата експертиза в туризма и хотелиерството, Злати Иванов е надежден и квалифициран лидер в индустрията.

„По данни на НСИ населението на България е намаляло с 844 000 души спрямо 2011 г. Тоест не говорим вече за демографска криза, а за демографска катастрофа, която е сполетяла страната ни. За да спре изчезването на българската нация партия МИР предлага революционен модел, чиито автор е покойният български икономист Кирил Стойчев. Моделът е работещ и ефективен, защото при него всички печелят – и работодатели, и работници, и родители. В основата на модела са нова категория финансови стимули при раждането на едно, две три или повече деца. Финансовите стимули са обвързани с труда, тоест колкото по-голяма заплата има един родител, толкова по-висок ще бъде финансовият стимул при раждането на едно, две или три деца и той ще се изчислява чрез специален коефициент. Стимулите ще се изплащат на родителите веднъж годишно и ще бъдат обвързани с облагаемия им доход. Моделът е направен така, че семейства, които работят и имат повече деца, ще увеличат годишния си доход с 40%. Нашето общество трябва да превърне децата от разход в приход за своите родители и това е в основата на модела за излизане на България от демографската криза“, заяви още водача на листата на партия МИР във Варна Злати Иванов.

Той очерта и основните първи стъпки и мерки, които партия МИР предлага да се предприемат за излизане на България от демографската криза.

„На първо място демографската политика трябва да се синхронизира с всички останалите секторни политики. Необходимо е също така да се въведе комплексен подход за подкрепа на семействата и децата. Едно от нашите предложения е да се въведе държавно подпомагане за покупката на жилище, а при раждане на трето дете да се опрости кредита за покупка на семейно жилище. Обезщетението за майчинство да бъде на база семейният осигурителен доход и броя на децата в семейството, което ще прекъсне някой порочни практики в момента. Изключително важна мярка е да се осигури достъп до безплатни държавни или общински ясли и детски градини, безплатно здравеопазване и лекарства за деца до 18-годишна възраст. Всички предложенията на партия МИР са оформени в проект на Закон за демографската политика, който ще внесем още в първия ден на новото Народно събрание. Ще предложим и промени в структурата на Министерски съвет и да бъде създадено Министерство на семейството и борба с демографската криза. Всичко това ще гарантира, че излизането на страната от демографската криза е национален приоритет от една страна и ще могат да се предприемат спешни мерки за това от друга страна“, заяви още Злати Иванов.

Той подчерта, че повишаването на благосъстоянието на българските граждани, качеството на образованието и здравеопазването ще създадат необходимите предпоставки за постепенното разрешаване на острата демографска криза в България.

„Демографската политика е комплексна и нейните резултати зависят изключително много от степента и динамиката на икономическото развитие. Основна цел на държавата трябва да бъде да осигури условия за по-добро качество на живот и постигане на по-добър човешки капитал чрез повишаване дела на младите хора с високо образование и квалификация и подобряването на качеството на образованието. Това е основана цел на партия МИР и ще се борим за нейното реализиране в Народното събрание.“, каза още водача на листата на партия МИР във Варна Злати Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com