Граждани с увреден слух получават равен достъп до услуги на НАП

704
Граждани с увреден слух получават равен достъп до услуги на НАП
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев

Националната приходна агенция предлага услуга за жестов превод чрез видео на онлайн платформа за равен достъп до услугите на държавното учреждение за граждани с увреден слух.

В салоните за обслужване на клиенти, обозначени със стикери, ще се подобри директната връзка на хората с увреден слух с данъчните служители. Със заставането на гише се осигурява достъп до жестов превод. С помощта на таблети се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. Така служителите на приходната агенция могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Връзката ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Това иновативно решение значително ще подобри обслужването на хората, за които този език е главна форма на комуникация с другите хора.

Хуманната идея се заражда при домакинството на НАП - Русе на ученици от ПМГ „Баба Тонка“ за учебната им компания „Master Minds“, подготвяща се за участие в националното състезание „Най-добра учебна компания на България”. Интелигентният подход на известния в средното училище Клуб по предприемачество „Успешните хора“ и на учебната компания „Master Minds“ е близък до предлаганата услуга от приходната агенция. Ученически екип визуализира проекта с клип на реално работно място. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com