НАТФИЗ с три премиери в три поредни дни за старт на театралния сезон

1530
НАТФИЗ с три премиери в три поредни дни за старт на театралния сезон
Снимка: НАТФИЗ

НАТФИЗ открива театралния си сезон с три премиери в три поредни дни, съобщават от академията.

На 28 септември ще се играе първото заглавие – "Дон Жуан се връща от война" с режисьор Крис Шарков. "Дон Жуан се връща от война" е нова версия на популярния съвременен британски драматург Дънкан Макмилън на модерната класика на Йодьон фон Хорват. Действието се развива в Берлин веднага след края на Първата световна война.

Сценографията и костюмите са на Никол Трендафилова, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, хореографията – на Анна Кабакова, мултимедия – Ралица Георгиева. Преводът е на Сава Драгунчев. Участват Даниел Кукушев, Антония Гюруди, Дарина Радева, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова, Силвия Болярска.

Още: НАТФИЗ пусна свое риалити "Изпитът" (ВИДЕО)

Прочутият съблазнител Дон Жуан се завръща от фронта, но светът вече не е същият – морален упадък, инфлация, зараждащ се феминизъм, дегероизиране на досегашните идоли, крайнолеви и крайнодесни политически настроения. В този контекст на поствоенна криза любовта изглежда единственото спасение. По пътя към търсене на единствената жена Дон Жуан среща стари и нови изкушения, опитвайки да се адаптира в един променен свят и събирайки своята разглобена идентичност.

"Одисея"

"Одисея" е втората премиера – на 29 септември. "Щастлив край, заслужено възмездие, отплата за верността и постоянството, разправа с безочливото нахалство, пътешествия и фантастични приключения. И това е напълно достатъчно, за да стане епосът "Одисея" пътешественик във времето. Но достойнствата на творбата съвсем не се изчерпват дотук. Персонажите са плътни, многообразни и разпознаваемо логични; словото, на пръв поглед прекалено описателно и пищно, всъщност е действено и динамично; композицията – съвършена. Това е основателен повод младите хора, а и не само те, да се докоснат, да научат, да си припомнят", разказват от екипа на представлението.

Още: Вдъхновяващото писмо на Стефан Данаилов към неговите студенти

Хореограф е Владислава Боева, сценограф – Илиян Петров, музиката е на Маргарита Стоянова, костюмите – на Димана Пейчева. Участват Никола Мутафов, Силвана Пишимарова, Кънчо Кънев, Милена Илиева, Мелин Ердинч, Георги Начов, Благовест Мицев, Николай Генчев, Ванеса Пеянкова и Румен Вангелов.

"Just Say It"

Премиерата на танцовия спектакъл "Just Say It" е на 30 септември. Режисьор и хореограф е Елена Замфиреско. Сценографията и костюмите са на Теодор Тодоров и Христина Христова (Хиха). Участват Диана Петрова, Грета Георгиева, Даниела Замфирова, Марина Атанасова, Илиана Гаминчева, Деляна Ивелинова, Ралица Николова, Биляна Цолова и Павел Стефанов.

Снимка: НАТФИЗ

"Just Сay It" е интензивна алегория на живота. Пътешествие, в което началото и краят се припокриват, продължават се и се поглъщат взаимно, за да натрупат енергията, необходима за прераждане, в спирала на еволюцията, която в крайна сметка съгласува флуидната геометрия на душата, разказват от НАТФИЗ. Историята е структурирана в три отделни части, които, отвъд имплицитния хронологичен ход, винаги се развиват двусмислено, добавяйки пластове и многобройни значения една към друга, пише БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com