Велислава Кръстева изгонила и друг важен човек от Народния театър, още артисти искат да напуснат

18745
Велислава Кръстева изгонила и друг важен човек от Народния театър, още артисти искат да напуснат
Снимка: БГНЕС

Заради скандала с пиара Велислава Кръстева не само Захари Карабашлиев и Явор Гърдев са напуснали Народния театър, а и още хора. Много други имат същото желание, заяви артистът Албена Колева, която е в театъра от 2010 г.

Пред bTV актрисата каза, че Александър Морфов е поискал открит диалог с директора Васил Василев, за да му сподели за проблема с Кръстева, но директорът не си вдигал телефона. Така пред главния режисьор не останал друг избор, освен да надраска вратата на пиара с надпис "Изчезвай!".

Директорът на Народния театър нареди разследване срещу Морфов заради Велислава Кръстева

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ се разраства. Директорът Васил Василев е наредил вътрешно разследване срещу главни...

Припомняме, че Кръстева е бивш пиар на Ахмед Доган и ДПС, като беше назначена в театъра от Василев - неѝн колега от правителството "Орешарски".

В театъра в момента има подписка за защита на Александър Морфов. "Защитаваме го от това, защото целенасочено се води някаква война с него, водят се нещата натам той да напусне. Вече го е правил няколко пъти. Всеки път, когато си е отивал, Народният театър се е спихвал като балон – и отвърте и отвън", каза Колева.

На въпрос от кого го защитават, след като директорът е бил човекът, който го е върнал в театъра, тя отвърна: "Няма как Васил Василев да го върне – Сашо винаги е бил с нас, винаги е бил в българския театър с огромно присъствие и завинаги ще остане в историята на театъра като човек, който е развивал духа, идеята, магията".

"Не му останаха много други методи. Не може да имаш директор, който споменава 4 пъти името ти в концепцията си за Народния театър при кандидатстването. Назначаваш го за главен режисьор, после не му вдигаш телефона, не разговаряш с него, че има проблем. Разказвал ми го е (б.а. - Морфов) и е споменавал на колеги от Народния театър. Опитвал се е да даде знак за това, но не е бил отразен. Той е емоционален и свръхчувствителен", разкри Колева.

Минеков: В ръководството на Народния театър има и човек от ГЕРБ, който преди време уволних

Служебният министър на културата разкри, че не само бившият пиар на ДПС Велислава Кръстева е лице на ръководна длъжност в Народния теат...

Има такива, които са готови да напуснат, и такива, които са напуснали, добави тя. "Има доста хора, които напуснаха. Например нашата комендантка на салон – човекът, който посреща хората вечер и се грижи за вечерния персонал", каза Колева. Става въпрос за Златка Банева, дългогодишен служител на Народния театър, която вече е във филхармонията. "Напусна, защото г-жа Кръстева и други хора от отдела са отворили вратата ѝ с натиск, за да влязат в нейната стая, когато нея я няма – без да ѝ се обадят, без да искат разрешение. Целта била „ние се разширяваме“. Кои сте вие?", попита актрисата.

"За да се превърне пиарът най-важната събирателна точка – ние да си тръгнем, а пиар да има – аз не знам за какво ще пиарства след това?", добави тя.

"Като че ли г-н Василев не взима никакви мерки. Имам чувството, че с огромно желание продължава да подтиква този скандал и да държи на Кръстева – сякаш тя е най-важна в театъра. Има едно задно желание да бъде изгонен Морфов. Но ние го молим да остане този път. Трябва да има най-малко оставка на г-жа Кръстева. Ако е приятел на театъра, както твърди, може да си подаде оставката по най-човешки начин и да го освободи от тази конфликтна ситуация", заяви Албена Колева.

ОЩЕ: Директорът на Народния театър: Велислава Кръстева не показва партийните си пристрастия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Спектакъл на Народния театър открива Международния Шекспиров фестивал в Крайова

Броени дни до старта на One Dance Festival: Вижте пълната програма

"Hell's Kitchen" получи 13 номинации за наградите "Тони"

Народният театър отличи Филип Арно и Марта Коание за приноса им към българското изкуство

Обявиха номинациите за наградите АСКЕЕР 2024 (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Суинг танцьори от над 50 държави идват за Sofia Swing Dance Festival

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com