Гигантите Google и Microsoft в атака

20809
Гигантите Google и Microsoft в атака

Интернет гигантът Googlе отчете ръст на нетната си печалба с 10% през миналата година до 10,74 милиарда долара и за първи път е надхвърлил оборот от 50 милиарда щатски долара, съобщи БГНЕС.

За четвъртото тримесечие нетните приходи на Google са нараснали с 6,7% до $2,89 млрд. Коригираните доходи на акция са се повишили до 10,65 долара за тримесечието, с 13 цента над средните прогнози на анализаторите.

Microsoft назначи 9-годишен вундеркинд

След като брилянтно преминал тестове за инженерни сертификати, 9-годишното индийче Пранав Калян станало най-младият член на Microsoft. ...

Оборотът е по-добър от очакваното, увеличен е с 32% за цялата година до 50, 175 млрд. долара и с 36% за последното тримесечие – с 14.4 млрд., докато пазарът се надяваше на едва 12,36 милиарда.

Едновременно с това стана ясно, че Microsoft води преговори с инвеститори за закупуване на компанията Dell. Информацията бе разпространена от Wall Street Journal CNBC.

Позовавайки се на източници, близки до разговорите, медиите обявиха, че Microsoft обмисля да инвестира между два и три милиарда щатски долара.

Ръководството на Dell обаче отказва да коментира каквито и да е информации, свързани с фирмата. Microsoft също не желае да прави коментари по темата.

Какво означават имената на едни от най-големите компании

Често имената на известни компании, като Twitter, Google или Yahoo!, не ни говорят нищо. Основателите обясняват непонятния си избор с р...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com