Не помним ключови дати и събития заради Google

47471
Не помним ключови дати и събития заради Google

Способността на хората да помнят ключови дати и събития от история, отслабва с всеки изминал ден. Това е така, защото Google и други интернет търсачки им дават възможност бързо и лесно да ги проверят, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на компания производител на уиски.

Целта на авторите на допитването е била да проверят знанията на съвременните британци за прочути исторически събития и датите, на които те са се случили.

Проучването разкрива, че близо 50 процента от анкетираните не могат да назоват годината, в която загина принцеса Даяна, докато 40 процента не си спомнят, че терористичните атаки на 11 септември са били през 2001 г. По-малко от една трета от участниците в допитването не могат да посочат през коя година е паднала Берлинската стена. Само половината от анкетираните знаят кога Нийл Армстронг е стъпил на Луната.

"Някои дати са ни впечатлили достатъчно още в училище, за да се запечатат трайно в паметта ни. Видно е обаче, че способността за запаметяване постепенно изчезва и помним все по-малко неща заради улеснението, което предлага интернет", казва говорител на компанията, поръчала проучването.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии