Спиди става част от програма за „Космическа поща“

9411
Спиди става част от програма за „Космическа поща“

Куриерска фирма “Спиди” АД се включва в международна програма “Космическа поща” и ще помогне на учениците от цялата страна да имат невероятната възможност да изпратят свое послание в космоса. Малчуганите ще получат обратно картичката с посланието си като специална пратка от космоса.

Инициативата започва от днес и ще продължи до 23 октомври. В нея ще могат да участват ученици от цяла България, които след като свалят и разпечатат картичката, ще могат да напишат своя отговор на въпроса “Защо Земята се нуждае от Космоса?”. Младежите могат да развихрят въображението си и да нарисуват или опишат своите атрактивни идеи, а след това да предадат картичката на класния си ръководител. Куриерите на “Спиди” имат важната роля да посетят над 2500 училища в цялата страна и да се погрижат за пренасянето на посланията до детския научен център “Музейко”, от където в последствие картичките ще заминат за площадката на космическата ракета.

Спиди прави българската мечта реалност

Компанията стартира за четвърта поредна година проекта, който дава шанс за престижна работа на млади хора без опит Вие сте млади, обра...

“За нас е огромно удоволствие да сме първата българска куриерска компания, част от “Космическа поща” и по този начин да зарадваме безброй деца в България като им покажем, че космосът е по-близо, отколкото изглежда”, коментира Данаил Данаилов, член на борда на директорите на "Спиди" АД.

Картичките ще бъдат изстреляни на борда на ракетата “New Shepard” с помощта на Club for the future и компанията Blue Оrigin. След необикновената разходка на посланията, всеки ученик ще получи картичката си с печат “Летяло в космоса”.

“Щастливи сме да доведем космоса една стъпка по-близо до българските ученици чрез програмата “Космическа поща”, каза Джозеф Рейнке, директор, Club for the Future. “Колкото по-рано вдъхновим ученици да стартират кариерата си в областта на STEM, толкова по-голям ще е наборът от таланти, с които ще разполагаме в световен мащаб”.

Мисия “Космическа поща” в България се осъществява с помощта на: BrightCap Ventures “Спиди” АД, Министерство на образованието и науките, Фондация “Америка за България”, Регионално управление на образованието София-град в сътрудничество с българската космическа компания Ендуросат, и Музейко.

Спиди АД с ръст на приходите от над 62% и на печалбата от 22%

Спиди АД публикува финансовите си резултати за третото тримесечие на 2015 г. на неконсолидирана и консолидирана основа. Компанията прод...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com