Броени дни до голямото парти на Solar Summer Festival 2012

7265
Броени дни до голямото парти на Solar Summer Festival 2012

Община Несебър ще е най-атрактивната парти точка на Балканите в предстоящия уикенд. Причината за това е най-мащабното издание на най-големия фестивал за електронна музика у нас - Solar Summer Festival, което ще се проведе на стадиона в Несебър на 27 и 28 юли. Негови хедлайнери ще са звездите на световната денс сцена - David Guetta и Tiesto. Гостуването на двамата диджеи в един и същи уикенд в разгара на лятото трудно може да бъде видяно и на най-големите фестивали в света. Това нарежда Solar Summer Festival сред най-атрактивните събития на сезона не само в България, а и в Европа.

Диджей №1 в света David Guetta ще представи за първи път у нас своето невероятно шоу в първия ден на фестивала. Превърналият се в икона на съвременната поп сцена французин, прави всяко свое участие в празник за феновете на електронната музика. Последното му завоевание в денс класациите е мега хитът му Titanium, с който продължава да разбива всякакви рекорди. Именно това негово парче вече 28 поредни седмици е на първо място в класацията на най-често пусканите песни в клубовете в САЩ (Billboards Dance/Club Play Songs chart), рекорд, който от 29 години никой не е достигал. В цялата история на класацията има само една друга песен, която се е задържала на върха по-дълго време и това „Thriller” на краля на попа Майкъл Джексън.

На следващия ден, 28 юли, на същата сцена на стадиона в Несебър ще видим холандската мега звезда Tiesto. През последните три години той беше сред специалните гости на Solar Summer Festival, като всяка своя визита у нас той гарнира с невиждани мултимедийни ефекти и парти до изгрев слънце.

David Guetta и Tiesto идват за Solar Summer Festival 2012

Уникалният David Guetta и холандската звезда Tiesto ще делят една сцена на тазгодишното издание на най-големия фестивал за електронна м...

Както повелява класата на двамата диджеи, те ще пристигнат у нас за Solar Summer Festival всеки със своя частен самолет. Те ще останат около 24 часа в България, като разбира се, ще бъдат регистрирани под чужда самоличност. Оказа се обаче, че и двете звезди нямат ексцентрични изисквания за храна и напитки. Зад пулта те ще се освежават с витаминизирана вода и най-висок клас шампанско. На другата крайност обаче са техническите им изисквания. Като истински професионалисти и двамата диджеи са поискали възможно най-добрата техника, която съществува. Затова всички мултимедийни ефекти, лазери, светлини и озвучаване ще бъдат внесени от чужбина. Изграждането на сцената, която е с внушителните размери за диджей парти 30 х 8 метра, започна от понеделник.

И двете вечери вратите на стадиона ще бъдат отворени за посетители в 21 часа, като преди на сцената да се появят съответните хедлайнери, отговорен за настроението на публиката ще бъде Juan Alvarez. Той е диджеят, без който не започва нито едно парти в Yalta Club, нито пък мега събитията подписани от Solar.

Както на всички събития досега на Solar, така и тази година, организаторите са взели сериозни мерки за сигурност, които обаче няма да попречат на парти настроението. За нормалното протичане на фестивала са ангажирани както представители на полицията в Несебър, така и лицензирана фирма, която ще отговаря за фестивалната територия.

Пропускателният режим за фестивала ще бъде организиран през два входа. Всички, притежаващи покани за събитието и журналистите ще влизат от страничния вход, граничещ с VIP паркинга до стадиона. Достъпът на останалите гости ще бъде през главния вход. На фестивала няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както е и забранено да се внася оръжие, напитки, големи раници, лазерни фенерчета, пироефекти, пиратки и пр.

Solar Summer Festival със зелена кауза

Solar Summer Festival призовава всички фенове на електронната музика, които ще посетят тазгодишното издание на фестивала, да подкрепят ...

Преминалите през зоната за сигурност ще бъдат упътвани от стюарди за атракциите, които ги очакват на стадиона, както и за обособените зони за пушене.

Билети за Solar Summer Festival могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg и магазините на GLOBUL, Белия бар в YALTA CLUB, касата на стадиона в Несебър (с работно време 10 - 14 часа и 14 - 20 часа) и в Tattoo студиото на хотел Кубан в Слънчев бряг.

Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена Solar Dance Arena в рамките на Spirit of Burgas. За там вече са осигурени друга плеяда звезди от света на електронната музика. На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден двамата любими хаус диджеи на българската публика - Mark Knight и Fedde Le Grand, а финалът на 5-ти август е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire. За това, че Solar превърна България в една от най-значимите парти дестинации по света говори и факта, че за последните два дни на Solar Dance Arena у нас пристига екип от най-влиятелната телевизия в света за електронна музика - DanceTrippin. Те ще заснемат видео материали и ще ги излъчат както в телевизионния си канал, който покрива Европа и Африка, така и на сайта си, който месечно се посещава от над 500 000 души по света. DanceTrippin е телевизията, която заснема най-големите партита на най-известните диджеи по целия свят.

Редактор: Калина Здравкова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com