Ди Каприо и Скорсезе направили "Вълкът от Уолстрийт" с препрани пари?

4049
Ди Каприо и Скорсезе направили "Вълкът от Уолстрийт" с препрани пари?
Снимка: Getty Images/Guliver

Представители на носителя на „Оскар” Леонардо Ди Каприо сътрудничат на американското министерство на правосъдието в разследването му с какви пари е бил финансиран касовият филмов хит „Вълкът от Уолстрийт”.

Подозренията са, че филмът е финансиран чрез препрани пари от Малайзия – от малайзиския фонд 1Malaysian Development Berhad, който е управляван от малайзийското правителство и трябва да работи за икономическото развитие на Малайзия. Фондът на практика се управлява от Риза Азис, доведен син на малайзийския премиер Наджиб Разак. Връзката между фонда и Ди Каприо е малайзийският бизнесмен Джо Лоу – приятел както на Ди Каприо, така и на Азис, пише Financial Times. Американските власти подозират, че фондът е препрал между 3-3,5 млрд. долара, а между 94 и 100 млн. долара от тези пари са отишли за създаването на „Вълкът от Уолстрийт”.

Маргот Роби не иска да се снима за Плейбой

Маргот Роби, нашумяла като партньорка на Леонардо Ди Каприо във "Вълкът от Уолстрийт", е отказала предложението на Хю Хефнър да позира ...

„Още преди няколко месец г-н Ди Каприо се свърза с американското министерство на правосъдието, за да сътрудничи и да се установи дали фондацията му LDF е получила директно или индиректно дарения от лица, за които се предполага, че участват в пране на пари”, уточни говорител на фондацията на Ди Каприо.

Обясненията на Ди Каприо идват, след като през миналата седмица към него беше отправен призив да се откаже да бъде посланик на мира на ООН заради скандала.

Припомняме, че за „Вълкът от Уолстрийт” Ди Каприо взе „Златен глобус” заради изпълнението на ролята на Джордан Белфорд – безкрупулен брокер, който трупа милиони чрез тъмни борсови сделки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com