Дъщеря на Уди Алън го обвини в сексуално насилие

61928
Дъщеря на Уди Алън го обвини в сексуално насилие
Снимка: Getty Images / Guliver

Една от осиновените дъщери на Уди Алън обвини пастрока си, че в детските й години е злоупотребил с нея сексуално, предаде Агенция "Фокус", цитирайки AFP.

28-годишната Дилън Фароу направи публично изявление за първи път, въпреки че слухове за сексуално малтретиране от страна на режисьора изпълват общественото пространство от около 20 години.

Носител на 5 награди „Оскар” на Киномания 2012

„Изобретението на Хюго" на режисьора Мартин Скорсезе, който до момента не е излъчван у нас, могат да видят зрителите на тазгодишн...

Когато бях на 7, Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на втория етаж на нашата къща. Каза им да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна, твърди младата жена. Правейки това, той ми шепнеше, че съм мило момиченце, че това е нашата тайна и ми обеща, че ще отидем в Париж и че ще стана филмова звезда, добавя Дилън Фароу. Тя заявява, че е разказала това още тогава на майка си.

През 1992 г. Миа Фароу обвини Уди Алън в сексуално посегателство на Дилън. Актрисата започна жесток конфликт с режисьора за настойничеството на децата им, след като откри, че той има връзка с друга от осиновените си дъщери – Сун Йи Превин, по това време 20-годишна, която Миа Фароу осиновила по време на предишен брак. Уди Алън се ожени за младата жена през 1997 г.

Режисьорът, който не бе подведен под отговорност, най-енергично отричаше да е посягал на Дилън Фароу и обвини Миа Фароу, че от злоба безсрамно манипулира невинни деца.

През 1994 г. нюйоркски съд отказа на Уди Алън правото да посещава Дилън, тъй като не било в интерес на момиченцето да бъде принуждавано да се среща с баща си.

Засега няма реакция от страна на близките Уди Алън на обвиненията на Дилън Фароу.

Той никога не е бил осъждан за каквото и да е престъпление и това, че се измъкна за онова, което ми стори, ме тормозеше през цялата ми младост, добавя осиновената дъщеря. Тя обвинява Холивуд, че си е затворил очите и е продължил награждава филмите му.

Страданието ми бе задълбочено от Холивуд, обвинява Дилан Фароу. Всички, с изключение на малцина, си затвориха очите. Повечето предпочетоха да си кажат "кой знае какво е станало" и да твърдят, че всичко е на ред. Уди Алън е жив пример за начина, по който нашето общество нехае за жертвите на сексуални посегателства и тормоз, пише тя в блог на "Ню Йорк Таймс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com