Хулио Иглесиас иска $10 млн. обезщетение от Северен Кипър

6686
Хулио Иглесиас иска $10 млн. обезщетение от Северен Кипър
Певецът е внесъл иск в съд във Вашингтон

Известният изпълнител Хулио Иглесиас съди признатата само от Турция Севернокипърска турска република (СКТР) за 10 милиона долара, съобщават медиите на острова.

Певецът е внесъл иск в съд във Вашингтон. Компанията, която представлява Иглесиас, твърди, че когато е бил подписан договор за концерт в северната част на остров Кипър, не е било обяснено, че тя е "незаконно формирование". След като планираният концерт бил отменен, фирмата, която го организирала, поискала връщане на предплатени на изпълнителя 300 хиляди долара. В отговор на това Иглесиас подал иск, в който Северен Кипър е представен като "формирование на мафията", създадено с цел финансова печалба, посочват медиите.

Концертът на испанския изпълнител трябваше да се състои през октомври 2011 г. През 2010 година под натиска на кипърското гръцко лоби от участие в Северен Кипър се отказа Дженифър Лопес.

Певицата трябваше да пее на откриването на хотел в района на Кирения, но отмени концерта си след бурно недоволство на десетки хиляди кипърски гърци по света и след намесата на американски конгресмени. Джъстин Тимбърлейк също отмени планиран концерт в Северен Кипър, след като бе уведомен за политическата ситуация там.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com