Коронавирус и кино: Ами секс във филмите след пандемията?

9527
Коронавирус и кино: Ами секс във филмите след пандемията?
Снимка: iStock/Guliver

Снимките на филми по света спряха поради пандемията от коронавирус. Но след като започна облекчаването на мерките, актьорите скоро може да се върнат към снимачните сетове. Само че с поредица от нови правила, свързани с физическата дистанция.

Мнозина се чудят как ще изглеждат секс сцените сега и дали изобщо ще има такива. Едно е сигурно - те няма да се извършват от разстояние два метра, пише портала Метро.

Но именно целувката или секса е това, което очакват повечето зрители, когато двамата герои се борят един за друг.

Легендарната сцена между Рейчъл Макадамс и Райън Гослинг във филма „Тетрадката“, когато пускат на воля страстта си под дъжда, нямаше да изглежда така, ако беше снимана по това време.

Ами сериалът „Normal people“, в който има 41 минути секс в 12 епизода? Ако беше заснет само няколко месеца по-късно, по времето на пандемията, кой знае какви биха били тези 41 минути!

Ами ако филмовата индустрия реши да изхвърли интимните сцени напълно за известно време? Как ще се променят зрителите и кино възгледите им за секса, ако бъдат принудени да гледат актьори, които се опитват да внушат илюзията за интимност, без да се докосват наистина?!

Всички тези въпроси скоро ще намерят отговор с начало на снимките на филми по нови, следпандемични условия.

Какви ли ще бъдат обаче тези условия? Засега няма запитвания от голямите кинокомпании към специалистите, но хората, нуждаещи се от секс в реалния живот извън киното, вече питат.

Ето как  специалистите се опитват да вдигнат завесата и разбулят тайните около интимните удоволствия и новия коронавирус. Вероятно, ако киното наистина отразява живия живот, тези правила ще се настанят и на снимачната площадка. 

"Ако сте във връзка и живеете с този човека, споделяте с него една и съща среда, тогава нищо не би следвало да се промени в сексуалните ви отношения", обяснява в интервю за ВВС д-р Алекс Джордж - лекар в спешно отделение във Великобритания.

Отговорът звучи задоволително и някак очаквано, така че ако сте от тези хора, бъдете спокойни и не предприемате крайни мерки.

Но каква е ситуацията при двойките, които все още не са направили тази важна стъпка в живота си, намират се още в началото на връзката си или са принудени от обстоятелствата да изкарат разделени препоръчителната самоизолация?

Ясно е, че така желанието за интимност се повишава до критично високи нива и е много трудно да бъде овладяно. 

Интересни препоръки в тази посока дава журналистът Аликс Фокс, която вече години пише статии за секса.

"Чувала съм за двойки, които в този период си пишат еротични истории един на друг. Ако използвате малко въображението си, има много начини да изкарате наистина пълноценно време един с друг, дори да не сте физически заедно", казва тя. 

Китайски учени: Коронавирусът може да се предава по полов път

Китайски учени анализираха резултатите на 38 пациенти, хванали коронавирус - 15, които все още са в болница и 23, които са се възстанов...

Това предложение не бива да се отхвърля, защото така бихте могли да освежи връзката си, а и сега сте свободни да експериментирате - не изпускайте този шанс.

За тези, които все още се намират в графа "свободни", ситуацията изглежда най-тежка, тъй като може би се досещате, че в този период не се препоръчват случайните срещи или социалните контакти като цяло. 

Какво е най-опасното в тази ситуация: дори човек да изглежда напълно здрав, той може да е преносител и така да се заразите. 

Ако все пак не сте се сдържали и сте били интимни с някого, който след това е проявил симптоми на COVID-19, първото нещо, което трябва да направите, според съветите на д-р Джордж, е да се самоизолирате. Наблюдавайте се и ако не се почувствате добре, веднага се обадете на личния си лекар. 

Някои хора биха попитали дали могат да си доставят интимни удоволствия с някого, но без да се целуват.

Заради коронавируса, кмет в Италия предупреждава да няма гушкане и "онова, другото"

Градоначалникът на италианския град Месина предупреди своите съграждани, че не е разрешено "да се прегръщат, както и онова, другото", п...

Е, според специалистите това е почти невъзможно, защото самият акт може да ви изкуши, а и вирусът се предава най-лесно чрез ръцете, с които след това неволно бихте пипнете носа, устата или очите си и така да се заразите.

Специалистите съветват още по време на социална дистанция да се съобразявате и с желанието на партньора си, а ако заради обстоятелствата в момента той се чувства тревожен и потиснат, да се опитате да го разберете. Така доста по-лесно ще достигнете до интимност.

Въпросът е доколко съобразителни ще бъдат сценаристите, за да обърнат тези прагматични обстоятелства в запомнящи се романтични или еротични сцени. Ще видим, а ако не видим, означава, че коронавирусът убива няколко киножанра с повече от стогодишна история.

Вижте още:

Коронавирусът във Великобритания ограничава разпространението на СПИН

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Глория отговори със СНИМКА на слуховете за раздялата си с младото си гадже

Да се харесаш на всеки: Папи Ханс с емоционални признания за себе си (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com