Малкълм получи инсулт

19081
Малкълм получи инсулт

26-годишният актьор Франки Мюниц, който стана популярен с ролята си в хитовия сериал "Малкълм", разкри, че се възстановява от тежък "микро инсулт".

"Бях в болница миналия петък. Претърпях мини удар, което изобщо не е забавно. Трябва да започна да се грижа за тялото си. Остарявам", сподели звездата с феновете си в Туитър.

Днес актьорът има рожден ден, но близки до звездата трърдят, че той няма да празнува, тъй като все още не се чувства съвсем добре.

Т. нар. микро инсулт, известен още като преходна исхемична атака, настъпва, когато кръвният поток към мозъка спре за определен период от време. Това обаче не води до смърт на мозъчна тъкан, каквато се наблюдава при обикновения сърдечен удар. Симптомите на микро инсулта могат да продължат до един ден, макар че в повечето случаи траят няколко часа.

Спирането на кръвния поток към мозъка може да бъде причинено от образуване на кръвен съсирек, нараняване на кръвоносен съд или стесняване на такъв. Рискови фактори за това състояние са диабетът, високият холестерол, напредналата възраст, предсърдните фибрилации и случаите на инфаркт при роднини.

Не знаем каква е причината любимият ни Малкълм да се изправи пред този здравословен проблем, но му желаем бързо да се изправи на крака!

Редактор: Десислава Симова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес