ON! Fest и Столична Община представят един от най-големите графити mural-и в Европа

29914
ON! Fest и Столична Община представят един от най-големите графити mural-и в Европа

Един от най-големите и внушителни графити mural-и в Европа ще бъде изрисуван не къде да е, а върху най-мащабната индустриална стена в България – охладителната кула на ТЕЦ София.

Организаторите на ON! Fest, с любезната подкрепа на Столична Община, Агенция за развитие на София и професионализма на мениджърите на графити зоната на фестивала - RUSH, поканиха легендарните графити артисти SMUG и BRUS, за да осъществят един от най-красивите проекти в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за културна столица на Европа за 2019 г.

След обсъждането на множество проекти и различни възможности на реализация, организаторите от ON! Fest и артистите единодушно избраха образа на Dr. Mundo - емблематичния герой на най-популярната видео игра в света League of Legends. Гигантският графит ще краси една от двете охладителни кули на ТЕЦ София, които също подкрепиха идеята и съдействат с всички сили за нейното осъществяване.

Кулата е висока 55 м., графитът ще заема почти цялата й предна половина (над 1500 кв.м.), а за да се покрие площта, са необходими над 30 баки фасадна боя, над 1000 флакона спрейове и най-високата вишка в региона, която е и една от атракциите пред кулата на ТЕЦ София.

„Трудно е човек да опише емоцията и усилията около осъществяването на подобна мечта, каквато този проект е за нас. Безкрайно благодарни сме на екипите на Столична Община, Агенция за развитие на София, ТЕЦ София и всички компании, които се включиха с целия си ресурс и приеха проекта като лична кауза. Конкретният повод беше желанието ни да подкрепим кандидатурата на София и региона за европейска столица на културата през 2019 г., но с напредването на реализацията започнахме да мислим за дългосрочни инициативи, които да превърнат подобни индустриални зони в една красива и неразделна част от живота ни. България е изпълнена с такива площи, които просто чакат някой да ги погледне с други очи“, сподели директорът на ON! Fest Мартин Кадинов.

Изрисуването на охладителната кула е предвидено да приключи до 22 септември, неделя. Тогава, на официална церемония в подножието на огромния графит и под зоркото око на Dr. Mundo ще бъде награден отборът победител от Балканския шампионат по League of Legends.

ON! Fest те предизвиква: Включи се!

Цени на билетите:

MusicPRO Showcases: чуй ги!

Над 20 групи от всички стилове ще се включат в шоукейс програмата на най-бързо развиващата се музикална борса на Балканите – Musi...

ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.

(всички зони на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest 2 дни: 20 лв.

Виж кой спечели 2 билета за ON! Fest

Само няколко дни ни делят от началото на ON! Fest. Той е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички т...

(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)

ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.

ON! Sports и ON! Parkour: напук на гравитацията

Тази година участниците в спорт и паркур зоните на ON! Fest ще поставят под съмнение законите на гравитацията и границите на способност...

(включва само ON! Party HMSU Класика)

GDS Bulgaria: 80 лв.

(включва всички зони на ON! Fest, GDS Bulgaria и ON! Party HMSU Класика)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com