Търси се талант, свирещ на въздушна китара

14410
Търси се талант, свирещ на въздушна китара

България вече е официален член на Световния шампионат по Въздушна китара (Air Guitar World Championships). Първото състезание от българския шампионат ще се проведе на 2-ри юли във Варна, в рамките на фестивала FUNCITY.

През юли ще бъдат проведени кръгове и в други градове, а в началото на август ще бъде излъчен най-добрия изпълнител на Въздушна китара (Air Guitar) в страната за 2013 г. Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21-ви до 24-ти август.

Лили Йончева учи деца на африкански джембета

Перкусионистката Лили Йончева ще обучава децата на София на основните латино ритми върху 50 автентични африкански барабани - джембета, ...

Гери Турийска от Rubikub и Иво Чалъков, китарист на Gravity Co са сред членовете на журито във Варна. Те ще оценяват изпълнителите по три критерия: техника (сходство с истинско свирене на китара), сценично присъствие (излъчване на музикална звезда, рокенрол чар, атратктивно поведение), въздухарство (въплъщаване на налудничавия дух на Въздушната китара). Няма изисквания за облеклото. Всякакви интересни решения и костюми се поощряват.

Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух. Самото състезание протича в два етапа. В първи етап участниците изпълняват 60 секунди от предварително избрано от тях парче или микс от няколко парчета. Във втори етап всички участници изпълняват 60 секунди от едно и също популярно парче, подбрано от журито. Оценяването става по шестобална система. Участникът с най-много точки става градски шампион. Първите трима от всеки град се класират за националния финал.

Всеки навършил 18 години може да се запише и да участва в състезанието. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара, така че всеки, който е достатъчно смел да излезе на сцената, да направи шоу и да забавлява публиката може да участва. Най-добрият ще стане шампион на България и ще участва на Световния финал във Финландия. Записването става на e-mail airguitarbg@gmail.com или със съобщение на FB страицата на Air Guitar България https://www.facebook.com/AirGuitarBulgaria. Състезанието във Варна е на 2-ри юли, в 21:30 на сцена Обсерватория в Морската градина.

Световен шампионат по Въздушна китара

Tangra Eco Art Dance Festival започва от сърцето

Днес започва третото издание на Tangra Eco Art Dance Festival - единственият фестивал у нас, който събира на едно място интелигентна ел...

Световният шампионат по Въздушна китара се разраства непрестанно през последните 15 години и в момента представлява мрежа от официални шампионати в повече от 20 държави. Най-добрите изпълнители на Въздушна китара се съревновават в националните си шампионати преди да дойдат във Финландия за сблъсъка на шампионите. Всяка година един от тях печели титлата Световен шампион по Въздушна китара - виртуоз на невидимия инструмент.

Мисията на Световния шампионат по въздушна китара е да допринася за мира по света. Според идеологията на Въздушната китара (Air Guitar) войните свършват, глобалното затопляне спира и всички лоши неща изчезват, ако всички по света свирят въздушна китара.

В чест на тази мисия, в края на всеки Световен финал по въздушна китара, всички хора по света са призовавани да засвирят въздушна китара едновременно, за да спасят света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com