Вижте първата официална снимка на Кейт Мидълтън след операцията. Манипулирана ли е?

4967
Вижте първата официална снимка на Кейт Мидълтън след операцията. Манипулирана ли е?
Снимка: Getty Images

Почти два месеца след коремната ѝ операция, дворецът Кенсингтън публикува в неделя първата официална снимка на принцеса Кейт Мидълтън в социалните мрежи, като благодари на обществеността за подкрепата.

Седнала на градински стол и облечена в дънки, пуловер и тъмно яке, снимката показва принцесата на Уелс усмихната, заобиколена от трите си деца - Джордж, Шарлот и Луи, които се смеят. Според придружаващия я надпис снимката е направена от принц Уилям.

"Благодаря ви за непрестанните добри пожелания и подкрепа през последните два месеца. Пожелавам на всички много щастлив Ден на майката", който се празнува във Великобритания на 10 март, се казва в краткото послание, подписано с "C" (за Катрин). В изявление на двореца се казва, че снимката е направена "в Уиндзор по-рано тази седмица".

Още: Кейт Мидълтън излезе за първи път след операцията, Чарлз с първи думи след диагнозата

Манипулирана ли е снимката?

Три фотографски агенции оттеглиха снимката на принцесата на Уелс заради опасения, че е била "манипулирана".

Асошиейтед прес първа изтегли снимката, тъй като тя "не отговаря" на фотографските стандарти на агенцията, отбелязвайки "несъответствие в лявата ръка на принцеса Шарлот". Няколко часа след това Мидълтън се извини за редикатирана си официална снимка. "Подобно на много любители фотографи, понякога експериментирам с редактирането. Исках да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме вчера", пише Кейт в изявление.

Снимката от Деня на майката беше включена на първите страници на няколко национални вестника и уебсайта, включително BBC, и беше използвана в телевизионните новинарски емисии. Но в късните часове на 10 март Асошиейтед прес издаде уведомление, че премахва кадъра.

В съобщението се казва: "При по-внимателно разглеждане се оказва, че източникът е манипулирал изображението. Няма да бъде изпратена заместваща снимка." По-късно Ройтерс обяви, че също изтегля снимката "след преглед след публикуването". Агенция Франс прес направи същото.

PA Media, най-голямата новинарска агенция в Обединеното кралство, чрез която кралското семейство редовно публикува информация, заяви, че не е премахнала снимката. Говорител обаче заяви, че агенцията иска спешно разяснение от двореца Кенсингтън относно изразените опасения за манипулация.

Повечето новинарски агенции следват свои собствени строги насоки относно използването на манипулирани снимки, като ги използват само когато са придружени от обяснение, че изображението е променено спрямо оригинала. Поради това новинарските агенции, като АП, поемат ангажимент пред своите клиенти снимките им да са точни и да не са дигитално манипулирани.

Кейт Мидълтън след операцията

Семейната снимка е първото официално изображение на Кейт, публикувано от кралското семейство, откакто тя беше приета в болница на 16 януари за коремна операция. Тогава дворецът Кенсингтън заяви, че принцесата няма да възобнови официалните си дейности преди Великден, и оттогава тя остана почти невидима, което предизвика спекулации и въпроси за здравословното ѝ състояние.

Само едно изображение изтече в американските медии за знаменитости в началото на март: снимка на Кейт, с тъмни слънчеви очила на очите, седнала в кола, управлявана от майка ѝ.

Британската преса, която обожава принцесата на Уелс и двойката, която тя образува с Уилям, не публикува снимката, тъй като дворецът Кенсингтън ги помоли да уважават личното ѝ пространство, докато тя се възстановява.

Но дори мощната таблоидна преса наскоро разкритикува липсата на прозрачност около състоянието на Кейт, по същото време, когато крал Чарлз III публично призна, че има рак, припомня БГНЕС.

Още: Чичото на Кейт Мидълтън влиза в Big Brother

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com