X
 
 

Actualno.com представи свой социален проект в морската ни столица (ВИДЕО)

1193
photo of Actualno.com представи свой социален проект в морската ни столица (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com
Тази събота екипът на Actualno.com бе на гости на слънчева Варна, където представи идеята на своя социален проект "От Актуално в помощ на уязвими групи"

Социалното предприятие "От актуално" се позиционира като интернет социална медия към Webground, насочена към социална тематика и представяща платформа за информация и взаимопомощ на хора от уязвими групи, сред които хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица като безработни младежи, безработни над 54-годишна възраст, продължително безработни лица.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Програма "Развитие на човешките ресурси – Процедура "Развитие на социалното предприемачество". Основната идея е интернет медийна група Webground да помогне на много хора от различни области в цялата странa да започнат работа като репортери, да разработват всички теми от действителността и едновременно с това един от акцентите в бъдещата им работа да бъдат теми, свързани с хора с увреждания, социално слаби и безработни. 

Във връзка с реализацията на този проект, няколко човека от екипа на Actualno.com посетиха град Варна. На входа на Морската градина те раздаваха с усмивка на варненци и гости на града подаръци. Всеки от минаващите имаше възможността да си изтегли късметчета, които приканват хората да бъдат по-добри и да направят някое добро дело. 

Управителят на проекта Милена Славкова и кореспондентът на Actualno.com за Варна Надежда Георгиева разказаха повече за проекта и за възможностите, които медията предоставя на много хора. Вижте повече във видеото!

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.