Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

24 април 2024, 19:30 часа • 11224 прочитания

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена "от нищото" като секретар на Столична община? Тези въпроси зададе в Студио Actualno общинският съветник Карлос Контрера (ВМРО-БНД).

"Зам.-кметове се сменят като служебни министри"

"На вратата на секретаря на Столична община изведнъж се смени табелата. Общинските съветници разбрахме, че има рокада, просто от смяната на една табела. За съжаление, това е системен подход от изборите насам. Когато ПП спечелиха изборите и кметът Терзиев обяви, че ще управлява по нов начин, заяви, че е готов със своя екип. На шестия месец от управлението му такова представяне няма. Зам.-кметове и секретари в общината се сменят като носни кърпички, малко като служебните министри. Това не е добър управленски подход. Има ли реално управление в София и кой дърпа конците зад кулисите?", попита Контрера.

Още: Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Властта в София

Относно новия секретар на общината Адриана Попова, той заяви, че назначението е било "изненадващо". "Публичен факт е, че е съдружник със собственика на „Капитал“ Иво Прокопиев", твърди Контрера. "Тя е нова в структурата на Столична община. Дори разбираме, че може би не е имало и конкурс".

"Не мисля, че е нормален управленски подход да се спускат хора на висши държавни длъжности. Очевидно е, че това лице е поставено от сили, които са извън Столична община. Аз никога не съм чувал тя да е в екипа на г-н Терзиев. Има определена форма на задкулисие и някой диктува политики на кмета Терзиев", смята общинският съветник от ВМРО-БНД.

Още: Без европари за Детски център за лъчелечение и протонна терапия - защо, пита Карлос Контрера

Гледайте още в интервюто: ще има ли "разглобка" в СОС; кой ще влезе в парламента след поредните избори?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес