Николай Илчевски и "Записки от селската кръчма" в Стара Загора

2283
Николай Илчевски и "Записки от селската кръчма" в Стара Загора
Снимка: http://nikolai-ilchevski.blogspot.com/2015/02/razkazi-ot-selskata-krachma.html?m=1
Книгата на Николай Илчевски “Записки от селската кръчма” ще бъде представена на старозагорци на 19 октомври, петък, от 18:30 часа в Къща музей “Гео Милев”. Прочулият се с нестандартните си “Ръководство за полово зрели безделници”, “Коляното на стоножката”, “Теория и критика на онанизма” и “Металургия на думите” автор идва с първия си голям сборник разкази. В него чувството му за хумор отстъпва място на наблюдателя.

Повече от 9 години Николай Илчевски събира истории от селските кръчми, дворове и пейки пред къщите и оставя героите сами да разказват историите на живота си. В предговора на сборника, съдържащ 88 разказа, авторът твърди, че 98% от съдържанието е автентично, а 2% е изглаждане на грапавини, избягване на откровени цинизми и скриване на истинската самоличност на някои герои, за да не бъдат разпознати “през девет села в десето”. “Записки от селската кръчма” е снимка на българското селско население от края на 20-и и началото на 21-ви век, за което писателят разказва с любов и внимание.

Премиера на книгата на Елка Стоянова "Много преди Пабло да ме намери"

Поезия, която те кара да вярваш, че светът е пълен с обичане и страст. Това казва Елка Стоянова за своята нова стихосбирка. Според нея...

Любителите на българската литература е добре да знаят, че книгата не се разпространява в търговската мрежа, а според познавачи никой след Йордан Йовков, Елин Пелин и Чудомир не е обръщал толкова внимание и не е разказвал с такава любов за българското село, както Николай Илчевски.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители