37-и ден на недоволство: Спринт срещу политическото затлъстяване

12992
37-и ден на недоволство: Спринт срещу политическото затлъстяване

Основният акцент в 37-ия ден на протести е кросът. Недоволните от управляващите се събираха пред сградата на БНБ, за да тичат до парламента и да покажат, че не се уморили, предаде БГНЕС.

След като вчера протестът промени маршрута си и стигна до Централна гара, днес гражданите спортуваха. Участници закачиха на дрехите си състезателни номера с тематични лозунги. Сред най-интересните надписи бяха: "Срещу политическото затлъстяване", "Бягаме за България, не от България", "Горко ви, ако ви хванем". Протестиращите се заканиха, че следващата дисциплина ще е хвърляне на гюле.

Маршрутът на кросът беше бул. "Цар Освободител", "Васил Левски", площад "Александър Невски", ул. "Раковски" и отново бул. "Цар Освободител" пред парламента.

И тази вечер движението в центъра е блокирано. Затворени за автомобили е по "Дондуков" и "Цар Освободител" при президентството и Министерски съвет. Свирките и вувузелите се чуват от далеч. Хората развяват българския трибагреник и искат оставки.

Протестът протича спокойно. От началото на протестните действия до този момент няма регистрирани инциденти, нито нарушения на обществения ред. Полицейските служители се грижат за охраната на протеста и имат готовност да реагират на сигнали за провокации и нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество