X
 
 

Бедствено положение на територията на община Перник заради водната криза

11990 4
Бедствено положение на територията на община Перник заради водната криза
Снимка: iStock/Guliver
Бедствено положение е обявено на територията на Община Перник във връзка с водната криза от областния управител на Перник инж. Емил Костадинов.

Решението е взето на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове за срок от 7 дни, считано от днес. Това съобщиха от Областната администрация.

"Възраждане" се оплаква от полицейско насилие (ВИДЕО)

Видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е напра...

Действията се предприемат след официално искане, постъпило в Областната администрация от кмета на Перник Станислав Владимиров на основание чл. 65, ал.2 , т.7 от Закона за защита при бедствия за изпълнение на дейности.

Областният управител припомни, че изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник. Трасето с дължина 13,5 км. ще минава само през общински и държавни терени. По този начин ще се насочи вода от водосбора на „Белмекен“ през водопреносната мрежа на София към Перник.

„Необходимите средства ще бъдат осигурени от Правителството.Министър-председателят Бойко Борисов е лично ангажиран, мобилизира всички министри и експерти,за да се справим с проблема и да върнем нормалния начин на живот на перничани.

Всичко това се случва в постоянен диалог и координация с ръководството на Община Перник. Доказваме,че интереса на гражданите е надпартиен.Не пестим труд, енергия и ресурси,за да излезем от бедственото положение. Работим при пълна прозрачност и в постоянно търсене на нови,алтернативни начини за подобряване на ситуацията“, заяви инж. Костадинов.

Задържаха бившия управител на ВиК Перник

Бившият управител на ВиК Перник Иван Витанов бе задържан днес в 10 часа в следствения отден на Специализираната прокуратура по обвинени...

Всички членове на Областния щаб изразиха готовността за взаимодействие и съдействие при реализирането и обезпечаването на необходимите дейности.

Actualno.com

Етикети:

 • Народният Съд е Радост! 4 Народният Съд е Радост! преди 3 седмици Профил на трол?
  Пожарникарският "генерал" показва нагледно, че е неспособен поради некадърност да гаси пожари, запалени от собстените му партийни и коалиционни партийно настанени "калинки"-чиновници! Във всяка една друга европейска държава подобни екземпляри и съпътващите го катуни ще бъдат веднага отстранени от длъжност и разследвани до 9-то коляно с предаването им на Съд за действия във вреда на българските гра виж още ›› ждани и данъкопладци и в полза на чужди външни престъпни субекти и държави, павностойни на държавна имяна и национално предателство! Ще бъдат анулирани ВСИЧКИТЕ им милиционерски дипломи и звания, ще бъдат разжалжани от партиен "генерал" до редник от пожарната без право на повишение и израстване в кариерата! Ще бъде веднага изпратена протестна нота до американското и британското посолство за това, че са поддържали, поддържат и насърчават доказал некадърността си с престъпните си дейстия екземпляр (-ри), с което разрушават доверието на българите в САЩ и Обединеното (все още) кралство, като засилват русофилските чувства на българите!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 3 ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 седмици Профил на трол?
  `aйдe бe, нe ги ли изкoпaхa тeзи мижaви 12-13 км зa тръбoпрoвoднaтa връзкa нa Пeрник cъc Coфия? Гoлямo умувaнe , гoлямo нeщo! Двумилиoннa Coфия нямa дa уceти aкo дaдe вoдa нa oщe 100 х. души, чe тo caмo в ж.к. Люлин ca нaд 200 х. живущи!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  100000 прничани разположени на всеко метър могат да изкопаят канала за един ден за два да опнаг тръбата и на третия да им пуснат водата....как бригадирите построиха линията ловеч троян на времето за едно лято...как китайците са направили китайската стенах с камане по билото на планините....бойио да мобилизира доброволци к да реши проблема зажедна седмица ...самл софия са вече 2 милиона епа се явят виж още ›› 1 милион доброволци
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Абе, педал инж.Костадинов! Нали си уведомил Тиквата! Кво ревеш тогава? Тиквата ще те оправи.