Днес става ясно откъде ще минава третият лъч на метрото

15715
Днес става ясно откъде ще минава третият лъч на метрото

Как ще изглежда и откъде точно ще минава третия лъч на столичното метро ще стане ясно днес. Подготовката на проекта се финансира през Оперативна програма „Транспорт".

Последният от основните лъчи на софийското метро, който трябва да бъде реализиран в следващия програмен период 2014 - 2020 г., ще струва над 1.4 милиарда лева. Той може да бъде завършен още през 2018 г.

Протестиращите блокират метрото?

Протестиращите в София се организират във Фейсбук да блокират и подземната железница. Причината за това е, че недоволството е навлязло ...

Дължината на участъка ще бъде 16 километра и половина с 19 метростанции, като 10 от тях са подземни, а 9 - открити. С новия лъч се очаква пътуващите с метрото да нараснат с 162 хил. дневно. Прогнозите са, че близо 50% от хората, които ползват наземен градски транспорт, ще го заменят с подземен, а автомобилният трафик в столицата ще спадне с повече от 35%.

Трасето на третия лъч ще тръгва от колелото на трамвая на бул. "Ботевградско шосе", ще минава през бул. "Владимир Вазов". Новината съобщи БНТ. Нова метростанция ще има на Орлов мост, където ще има и връзка с първия метродиаметър, и при НДК с връзка с втората линия. От НДК линията ще достигне Околовръстното шосе. Последната спирка на третия лъч на метрото ще е при жп линията София - Перник, където ще бъде открита нова гара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com