До края на 2015 г. София трябва да има повече от 8 км нови метролинии

43809
До края на 2015 г. София трябва да има повече от 8 км нови метролинии

До края на годината трябва да започне строителството на продължението на метролинията по бул. „Черни връх” до бул. „Сребърна”, а във втората половина на 2015 година, трябва да бъде пуснат участъкът към квартал „Младост”. До края на 2015 година, в София трябва да имаме повече от 8 км нови метролинии. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, на инспекция на работата по изграждането на метрото в квартал „Младост”, съобщи Агенция „Фокус”.

„Показахме на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) Михай Танасеску някои от обектите, които се финансират със средства на банката – кръстовището на Телевизионна кула, повозихме се на метрото в частта, финансирана от банката”, добави кметът Фандъкова.

Въвежда се временна организация на движението в София във връзка със заснемането на рекламен клип

Въвежда се временна организация на движението във връзка със заснемането на рекламен клип, съобщиха от пресцентъра на Столична община. ...

„Прави се реконструкция на булевардите. Следващото лято трябва да са готови разширението и цялостната реконструкция на бул. „Александър Малинов”, бул. „Кръстьо Пастухов” и ул. „Обиколна” в квартал „Дружба”. Общо, повече от 4 км нови булеварди ще изградим заедно със строителството на тези два участъка на метрото”, каза още столичният кмет.
"Кметът на столицата ни показа - къде са отишли нашите средства. Изключително съм впечатлен от това, което виждам. Убеден съм, че проектът между Столична община и Европейската инвестиционна банка, специално за метрото, ще бъде в полза на гражданите, и ще доведе до повишаване качеството на живот.

Един от бъдещите проекти, който обсъдихме, е енергийната ефективност на сградите. Смятаме, че това е важен въпрос за София, и ще се опитаме да го финализираме успешно. Ще продължим да работим и по проекта за управление на отпадъците. Обсъдихме също така и проект за „Топлофикация” София. Ще се опитаме да доведем този сложен проблем до край", каза Михай Танасеску.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com