Фандъкова: Най-важният проект за София е завършването на метрото до "Хладилника"

4740
Фандъкова: Най-важният проект за София е завършването на метрото до "Хладилника"
Снимка: БГНЕС

Бюджет 2016 ще осигури финансовата стабилност на София - последователно и устойчиво развитие на града през следващата година, заяви кметът Йорданка Фандъкова, предаде БНР.

Проектът за бюджет дава възможност, без да се увеличават местните данъци и основни такси за софиянци, да се реализират стратегическите проекти и да се започне реализация на нови, допълни тя.

София е европейската столица с най-евтини имоти

Европейската столица с най-евтини жилища е София. Това съобщава френската телевизия BFMTV, позовавайки се на сравнение на цените, напра...

Най-важният и голям проект за града е завършването на линията на метрото до квартал "Хладилника" и началото на изграждането на трети метродиаметър, каза още Фандъкова.

"Имаме възможност и съм възложила за следващата година да започнат и процедурите за избор на изпълнител за още четири нови метростанции в квартал "Овча купел" до Горна баня. Продължаваме изпълнението на програмата за ремонт и разширение на базовата пътна инфраструктура, основно по периферната част на София, реализация на политиките в сферата на околната среда и екологията. Увеличаваме средствата за миене на улиците, продължаваме строителството на детски градини. Имаме повече средства за образование през 2016 година и продължение на работата ни в сферата на разкриване на културно-историческото наследство в града. Една от най-важните ни задачи, това е темата сигурност, още по-добра координация с органите на реда, увеличаване на общинската полиция. Общо 3,5 милиона сме предвидили за разширяване на системата за видеонаблюдение", заяви още Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com