X
 
 

Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

11859 23
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Снимка: БГНЕС
Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой. Ние подаваме ръка на Васил Божков. Това стана ясно от думите на председателя на Националния клуб на привържениците на футболния клуб "Левски" Степан Хиндлиян в ефира на предаването "Тази събота" по bTV. Ние сме съгласни, че сме заложник на политически и икономически интереси, но "Левски" е голямата идея. Отборът в момента е стабилен и функционира нормално, подчерта Хиндлиян пред Жени Марчева.

Той отбеляза, че идеята на премиера Бойко Борисов феновете да вземат акциите на "Левски" е една малка крачка, но това не се прави от днес за утре. Господин Божков е човек с доста сериозни качества и очевидно може много добре да преценява едни бъдещи събития и как те ще се развият, каза Хиндлиян.

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли е грижата за здравето на нацията?

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash...

Божков успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи, в защита на хазартния му бизнес, коментира още Хиндлиян. Тук е много важно да се каже - ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, ако неговият бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той не може да дава 2 млн. лв. на отбора, ако иска да спаси клуба, със сигурност има начин да го финансира. Но той трябва да излезе и да го каже. Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира за отбора, а в същото време господин Божков ще има подкрепата на една голяма маса от хора, коментира Степан Хиндлиян. В случая трябва да надделее здравият разум. Ние сме хора, които сме готови да стигнем до крайности, но трябва да си помислим кого защитаваме, убеден е още Степан Хиндлиян.

Кой как променя закони?

Към онзи момент лотария на Васил Божков нямаше. Тя се появи 2014 година и истински избуя след 2015 г. Ние обръщахме внимание основно върху "Еврофутбол" и Българския спортен тотаризатор. Това обясни на свой ред бившият заместник-финансов министър Георги Кадиев, като така отговори на твърденията на Йордан Цонев от ДПС по отношение на режима на облагане на хазартните игри.

Припомняме, че в предаването "Лице в лице" с Цветанка Ризова по-рано Цонев коментира, че Георги Кадиев, заедно със седем народни представители, е предложил през 2013 г. два режима на облагане за хазарта, а при изброяването на видовете хазартни игри, лотарията е била пропусната. "Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да не бъдат два, а един. Тогава в залата този текст не беше приет", поясни още Йордан Цонев.

Йордан Цонев: Предложението за два режима на облагане на хазарта бе внесено от Георги Кадиев

Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимите на облагане и те да ...

Наистина, внасяйки текстовете, сме пропуснали думичката "лотария". Но това не е умишлено. Станало е неволно. Но така или иначе към 2014 година щетата за бюджета е била 500 000 лв. В края на 2014 година грешката беше поправена по времето на управлението на ГЕРБ", поясни Кадиев. Слагам си ръка на сърцето, че към онзи момент е имало Държавна лотария, но през 2014 г. това, от което евентуално е бил облагодетелстван Васил Божков, са били тези 500 000 лева, което е абсолютно неволно. Ако бяхме приели обаче законопроекта на Йордан Цонев, щетата щеше да е 30 млн. лева, категоричен бе още Георги Кадиев.

Според него проблемът има име и това Комисията по хазарта и Министерството на финансите. Винаги съм имал съмнения, че в Комисията по хазарта има хора, които са пробити, коментира в заключение Кадиев.

А какви предложения по отношение на ставката за лотариите и хазарта има Финансовото министерство, четете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

 • леФскар 10 леФскар преди 1 месец Профил на трол?
  Къде са истинските лидери на Левски къде е Любо младежа къде е гугутката къде е Павката къде е Любо Делев от Златоград къде е Дани Илиев къде е Теди хитлера къде е Гошо Валентинов (новия ултрас) защо тези хора не бяха на срещата защо изпратиха некъв арменец да отдстоява интересите на български отбор само пратиха некви неграмотници (изключвам на младежа брат му) в министерски съвет да се чуди Б.Б.н виж още ›› а кой да дава да чете тези сложни писания
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ти Любо Младежа и Теди Хитлера как си ги представяш в министерски съвет? Това да не ЦСЗ? 😆😆😆
  : 0 !
 • да знаете че... 9 да знаете че... преди 1 месец Профил на трол?
  Божков е налял милиони, които сигурно няма да опрости като Батков и Русев. И ако една част е дал от негови фирми, прошка няма да има!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кой па се е залетял да купи точно селски отбор като Левски? Освен ако не е някой ексцентричен балама, който се чуди как да си прахоса милионите.
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ми тo кaктo e тръгнaлo дa взeмaт дa ce cрeщaт c миниcтър-прeдceдaтeля и ocтaнaлитe клубни aгитки oт oкръжнитe групи.И тe ca нa зoр зa издръжкa.Тoй щoм нe e oткaзaл нa eдни,знaчи нямa дa oткaжe и нa ocтaнaлитe.Кaквo чaкaт a нe тръгнaт вcички пoнe дa cи пoгoвoрят.Рeклaмa cи e тoвa eй!!Дa тe cрeщнe миниcтър прeдceдaтeл пък aкo и дa e нa Бългaрия!
 • Пената 8.1 Пената преди 1 месец Профил на трол?
  ФК,, Леффка Драгойчева-Лаффчис,,1992 в ,,А,, Окръжна !!!
  : 1 !
 • Цесека 1948 7 Цесека 1948 преди 1 месец Профил на трол?
  На Левскарите един голям КОР!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Мангалски левскарски тръст! Няма такава държава!
  : 2 !
 • редови левкар 7.2 редови левкар преди 1 месец Профил на трол?
  Миноритарните, не сте левскари вие, а въртиопашки. Такова унижение до сега не съм виждал. До какво доживяхме!
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И тия прихванаха от политиците. Само празни приказки. Явно е заразно. И феновете не са като едно време. Язък че съм ял толкова бой по мачове.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Истината е, че всички в България които са собственици на футболни отбори, се крият зад фенската маса , колкото е по голяма тя толкова по спокойни са те , особено от политически сценарии !
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Negodnizi ,koito iskat narodni pari.lefski da sii varne dalgovete na firmite ,da onya I falit I da bar I v B okragna grupa.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ВИE НE CТE ТРЪCТ, ACТE, ТРЪCТИКA, A, ТРЪCТИКA, EБУРEНA , НA БЛAТOТO. КAКВO ПРAВИТE ПРИ МИНИCТЪР ПРEДCEДAТEЛ Я НA БЪЛГAРИЯ ИЛИ ИCКAТE И НEГO ДA ВКAРAТE В БЛAТOТO???!!!.
  : 2 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  5.1 Чe тoй миниcтър прeдceдaтeля ти нe е излязъл oт блaтoтo , чaк ceгa ce cвeтнaх зaщo ги пaлят блaтaтa. Трябвa дa дрacнaт клeчкaтa и нa блaтoтo "Нaрoднo cъбрaниe" , пълнo e c oхрaнeни диви шoпaри и oт тях eдинcтвeнo и caмo идвa aфрикaнcкaтa чумa.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Смееш ли да не му подадеш ръка на този? Изправя ми се косата само като го гледам на снимка.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Така като го гледаш мислиш ли, че може да налее едни 5 милиона в малко спонтанни улични бунтове срещу власта?
  : 0 !
 • Марги Драганова 3 Марги Драганова преди 1 месец Профил на трол?
  Да бъде защитаван човек като Божков е сходно някой да защитава дилърите на наркотици пред училищата. Само много прост човек може да не разбира какво се случва по темата за хазарта. Той трябва въобще да бъде забранен, а ако все пак с подобни евроатлантически "ценности" трябва да бъдизкушавано туземното население, нека поне да бъде държавен монопол. По-големия въпрос е защо спаха цели пет години Бо виж още ›› рисов и останалите, че чак сега се "сещат"?
 • дядото на баба Марги 3.1 дядото на баба Марги преди 1 месец Профил на трол?
  Дърто, това важи и за руските олигарси. На тях каза ли им го?
  : 8 !
 • Марги Драганова 3.2 Марги Драганова преди 1 месец Профил на трол?
  Изкуфялник, какво общо имат "руски олигарси" с тоя паразит Божков? Или просто не можеш да пишеш , без да хвърляш слюнка по Русия? Тея талончета, дето съсипват държавата, народа, икономиката; които при това се продават навред,без всякакви ограничения, широко рекламирани - те от Русия ли са?
  : 5 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Те му подали ръка, а той им подал ... пари за бира и джобпарасъ да имат като излязат на протест за пици и мекици ... Абе, умилително звучи някак и задушевно, чак разплакващо и разнежващо, ако не беше ... мафиотска игра и перачница!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Би било много смешно, ако не е толкова жалко, смешен плач, една голяма арменска уста, представител на сбирщина отрепки и безделници, защитава с патос и ентусиазъм един престъпен череп, атовете се ритат, а магаретата реват, "елита" на червената мафия си гледа сеира, баламосва простата и гламава рая, преразпределя далаверата и си пълни гушата, няма ли КОЙ да светне истината най-после?!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  1. Това е Циклоп ГОВНЯРА !
  : 11 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  По-добре циклоп отколкото сляп трол, 1.1 анонимен глупако, не драскай мръсотии и простотии, не знам КОЙ е циклопа и не ме интересува, но съм сигурен, че ти си едно подставено лайно да мърси форума и да отегчава мислещите хора, хайде, много ти здраве и пиши собственото си мнение, не коментирай чуждото, още повече когато е твърде неразбираемо за плиткия ти мозък.
  : 4 !
Нагоре
Последно в Актуално