Голяма част от централния и южния плаж на село Кранево е наводнен

10081
Голяма част от централния и южния плаж на село Кранево е наводнен
Водата е на 100 - 150 метра след прибоя

Голяма част от централния и южния плаж на село Кранево е наводнен. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Румен Николов, кмет на селото.

Той посочи, че водата е на 100 - 150 метра след прибоя. Има няколко заведения, които се намират на крайбрежната ивица и те са със сериозни щети. Вълните са с височина над 4 м, като ще се изчака да мине бурята, за да се видят по-точно какви са щетите от бурята, каза още кметът на населеното място. Той добави, че се повтаря ситуацията от зимата на 2010 година, когато са били нанесени същите тежки щети. Освен това Николов посочи, че ще се потърси помощ и от администрацията на община Акасаково за възстановяване на разрушен от бурята път, който свързва с рибарско селище, в което целогодишно живеят около 100 души.

Огромни вълни над 10 бала заливат пристанище Царево

Огромни вълни над 10 бала заливат пристанище Царево, като има разрушени пристанищни съоръжения и лодки. Това съобщиха от пресцентъра на...

„Има обходен маршрут, но е много по-дълго разстоянието и затова трябва да възстановим разрушения път, за да могат хората да се придвижват по-лесно до Кранево, откъдето се снабдяват с храна”, обясни кметът на селото. Той посочи, че се надява да не се затлачи устието на река Краневска, при което да се получат разливи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com