МВР коли опитват да си проправят път през защитената зона на НС

13624
МВР коли опитват да си проправят път през защитената зона на НС

Протестиращите блокираха полицейски коли, които се опитаха да влязат в защитената зона на НС. Това стана откъм входа от северната страна на парламента, откъм храм паметника "Св. Александър Невски", предаде БГНЕС.

На мястото дойдоха още тежко въоръжени полицаи. Протестиращите отговориха с викове "Назад" и "Без насилие".

Нови сблъсъци на протеста, още един човек бе арестуван

Напрежението на студентския протест срещу управляващите отново ескалира. Сблъсък между полиция и протестиращи имаше на ул. "Оборище", п...

Пред полицейския кордон, който огражда периметъра на НС, има жива верига от протестиращи. Колите са блокирани зад нея. Новата смяна, която идва да застъпи около парламента, е съставена предимно полицаи от провинцията, поясни служител на МВР. Целта на полицаите е да избутват протестиращите и да проправят коридор за полицейските автомобили. Протестиращи започнаха да хвърлят бутилки с вода, чу се и гърмеж на една пиратка. Протестиращите са вдигнали ръце с цел да спрат полицаите.

Част от полицаите свалиха каските и бяха аплодирани от протестиращите.

Към 15 часа петима станаха отведените в столичните полицейски управления, съобщиха от МВР. Четирима от тях са задържани заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Един е заподозрян като участник в унищожаване на билборд по бул. "Цариградско шосе".

По-рано униформените вкараха в полицейски джип задържан и се опитаха да го отведат, но протестиращите не позволиха на колата да тръгне. Случката се разигра на бул. "Цар Освободител" и ул. "Париж". Стигна се до сблъсъци. Полицаите изблъскваха протестиращите, които заставаха пред джипа и не му позволяваха да мине. В крайна сметка колата потегли.

Мая Манолова: От МВР няма информация за бити протестиращи

Направена е справка в МВР относно ситуацията около „Александър Невски”. Това заяви заместник-председателят на Народното съб...

На един от входовете на храм "Св. Александър Невски" се стигна до сблъсъци, тъй като протестиращите бяха донесли пейки, а полицията поиска да ги махне от пътя. Някои от протестиращите бяха ударени, а един от полицаите пък беше залят с вода..

Обстановката в района около Народното събрание продължава да бъде напрегната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com