Напрежението в Института по розата ескалира

23138
Напрежението в Института по розата ескалира

Напрежението в Института по розата и етерично-маслените култури в Казанлък, породено от смяната на досегашната шефка Наташа Ковачева, продължава да ескалира. Подалите завчера оставка 6-има научни работници, на практика всички днес (б.а. сряда) отново са имали среща с новоназначения директор Недко Недков, предаде Стандарт нюз.

„В очите му казахме, че не искаме да работим с него, но неговия отговор може да се перифразира „прав ми път", съобщи огорчен шефът на синдикалната организация на КНСБ в института Христо Ламбев. Той припомня, че Недков е изкарал три пълни мандата като директор и е бил освободен в края на миналата години не след политически натиск, както твърди, а по негова молба, за да имал повече време да работи като учен. Притесненията и на синдикатите, и на колектива били, че Недков сяда, макар и временно отново на шефския стол, за да завърти някоя далавера в ущърб на института. Нелицензирана производители на лавандулов разсад например вече се хвалели, че новият шеф им обещал да изкупи резниците им. „Това е недопустимо, те са наши конкуренти, ние също произвеждаме такъв разсад", посочи Ламбев.

Дадоха на Община Казанлък да управлява 3 тракийски гробници

За срок от 10 години Община Казанлък получи управлението върху три тракийски гробници, намиращи се в землището на град Шипка. Това съоб...

Новият стар шеф Недков посреща протестите и нежеланието на колегите си да работят с него спокойно. „Молбите за напускане трябва да разгледа научния съвет, в който влизат представителите на още два института, но аз съм убеден, че недоволните от моето назначение няма да напуснат", заяви той пред „Стандарт" в сряда. Според него нямало никаква драма в случая. Вече бил обявен конкурс и най-достойния щял да го спечели. Самият той още не бил решил дали да се яви на него.

Недков определи като несериозни съмненията, че щял да работи срещу института. Като контрааргумент той изтъкна, че вече имал уверенията на принципала– Селскостопанската академия, да бъде решен най-болния въпрос – увеличаване на заплатите на учените и работниците.

В единствения у нас Институт по розата в момента по-голямата част от хората вземали между 340 и 370 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com