Остава обявеното бедствено положение в областите Хасково, Кърджали и във Велинград

9879
Остава обявеното бедствено положение в областите Хасково, Кърджали и във Велинград
Продължават спасителните дейности в с. Бисер и кв. „Гебран” на Свиленград

Остава обявеното бедствено положение в областите Хасково, Кърджали и във Велинград, област Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обстановката в страната се нормализира. Отменено е бедственото положение в общините Костинброд и Антон, област София и в градовете Поморие и Ахелой, област Бургас.

Борисов се зарече да възкреси село Бисер

Премиерът Бойко Борисов обеща сериозни помощи за село Бисер и региона. Повече от два часа Борисов днес беше в училището, където се раз...

Продължават спасителните дейности в с. Бисер и кв. „Гебран” на Свиленград. Екипи на БЧК продължават да подпомагат нуждаещите се на територията на с. Бисер. Поискана е помощ за подпомагане на 10 пострадали от с. Динево. Дистрибуцията на хранителните помощи е поета от БЧК. Продължава оказването на психосоциална подкрепа на пострадалите. До настоящия момент е оказана помощ на 111 пострадали.

Отворени са ГКПП-Кардам, ГКПП-Дуранкулак, ГКПП-Капитан Андреево. Създадена е организация за пропускането на превозните средства с тегло над 10 тона през ГКПП-тата. Остават затворени ГКПП-Видин, Оряхово, Никопол.

Пунктовете по сръбската, македонската и гръцката граници работят в обичаен режим.

Отворен е пътят за Добрич през градовете Алфатар и Тервел, и пътят Силистра-Дулово-Шумен. Нарушена е доставката на хляб за селата Алцек, Медово и Ново Ботево. Проходът на Републиката е частично отворен. Движението се пропуска в едната посока. През Ришкия проход движението на товарни МПС се извършва с вериги и без ремаркета и полуремаркета. От 15.30 часа е отворен Дунав мост за тежкотоварни МПС.

Тялото, намерено край плаж във Варна, е на мъж от Ловеч

Тялото, намерено тази сутрин в морето в района на "Рибарския плаж" във Варна, е на Антон Любомиров Костадинов от Ловеч, съобщиха от пол...

Организира се денонощно наблюдение и контрол за състоянието на язовирите, водоемите и хвостохранилищата на територията на страната.

Нормализира се ситуацията в язовирите от каскада “Арда”. Нивото на р. Тунджа при Ямбол е 273 см при критично - 590 см., а при Елхово е 298 см при критично-368 см. Създадена е организация за оповестяване и предупреждения при евентуална опасност от наводнения на територията на област Ямбол.

Състоянието на енергийната система е следното: без електрозахранване са 8 населени места с 1147 потребители; работят 15 ремонтни екипа; от 8.30 часа е възстановено подаването на ток към 530 абонати.

Времето ще остане с разкъсана облачност и в западните райони ще превалява слаб сняг. Очаква се температурите да се задържат ниски - минус 15 и минус 20 градуса, а на отделни места ще се понижат и до по-високи стойности.

Село Бисер се прости с жертвите

Жителите на село Бисер изпратиха днес четиримата загинали при приливната вълна в началото на седмицата. Все още едно възрастно семе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com