Падна част от фасада на столично училище

5843
Падна част от фасада на столично училище

Като следствие от миналите трусове, земетресение и обилните дъждове падна част от външна фасадна стена на сградата на 90-то СОУ в ж.к. "Люлин", съобщиха от пресцентъра на Столична община. Кметът на София Йорданка Фандъкова веднага е отишла на място в училището.

Става дума за външната фасадна стена към актовата зала, която се намира на четвъртия етаж на училището. По разпореждане на столичния кмет в училището няма да се провеждат учебни занятия. Фандъкова е разпоредила районната администрация в "Люлин" да направи организация за провеждане на учебните занятия в други сгради.

Три пътни съоръжения са особено критични

Още в периода 2006 - 2007 г. е направен детайлен анализ и обследване, което дава много ясна представа за състоянието на съоръженията в...

Кметът на район "Люлин" Милко Младенов е възложил и е завършил проект за цялостен ремонт на училището, по който проект ще започне ремонт на сградата. Той е включен в инвестиционната програма на Столична община за 2012 г. Предстои да бъде направен избор на изпълнител за ремонта.

Кметът на София Фандъкова разпореди да се направят повторни огледи на сградите на всички училища и детски градини на територията на Столична община.

Редактор: Яна Биберова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com