Пловдив и Варна също протестираха

9820
Пловдив и Варна също протестираха

Освен в София, протести срещу правителството, водено от Пламен Орешарски и срещу парламента имаше още в Пловдив и във Варна.

В Пловдив за петнадесетина минути беше блокирано кръстовището при Чифте баня, като хората седнаха на самата улица. Маршутът на шествието мина покрай сградата на Областната дирекция на МВР. Там протеститащите поздравиха полицаите за днешния им професионален празник, като им благодариха с аплодисменти за това, че охраняват протестите, пише Агенция „Фокус”.

Четвърта седмица на протест, от контрапротеста се канят да протестират през Президентството

Отново хиляди души излязоха на протест срещу правителството и парламента. Вече четвърта седмица хората са на улицата и не се отказват о...

Във Варна също имаше кратка блокада на кръстовището пред общината, като няколко от шофьорите, намиращи се там в момента, възроптаха и се стигна до словестни престрелки. Варненци скандираха „оставка”, „червени боклуци” и „избори”. По-късно гражданите стигнаха и пред сградата на БСП на ул. „Македония”, която се охраняваше от полицейски служители. Шествието завърши с блокиране за няколко минути на трафика на кръстовището на катедралата, след което гражданите се оттеглиха в пространството пред сцена филиал на Драматичния театър в града.

Млади активни, работещи хора и майки с деца са протестиращите във Варна. Те развяваха българското знаме и носеха плакати с надпис „ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака” в батака, „Браво господин президент, България има бъдеще с политици като вас” и други. Различното тази вечер бе, че преди шествието протестиращите пиха по чаша студена вода за правителството и поискаха неговата оставка. Гражданите заявиха категоричната си позиция и ще настояват за нови избори. Протестите продължават и утре в 18:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com