Погват длъжници с над 1000 лв. в София

5259
Погват длъжници с над 1000 лв. в София

И малките длъжници към общината в София влизат в полезрението на местните бирници. Тези с борчове над 1000 лв ще получат напомнящи документи, предаде АСН.

Столичната община започна усилени проверки и на вероизповеданията за неплатени налози. Мюсюлманското вероизповедание дължи 629 хил.лв. от такса смет.

Дълговете са за земята около джамията и други имоти. Не само това вероизповедание обаче има задължения - уточниха от "Московска" 33.

"Проверяваме всички наред без компромиси", каза зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. От вероизповеданията са провели среща с кмета Йорданка Фандъкова и са споделили, че налогът им е много висок. Затова предстои да се договорят с общината и да плащат или на брой контейнери, или пряко с фирма. През изминалата година събрахме 95 млн.лв. от стари задължения, което е с 23% повече в сравнение с година по-рано, обясни Барбалов.

През 2012 г. общината ще продължи да гони усилено длъжниците, предупредиха от кметството. Обмисля се фирмите, които дължат над 50 хил.лв., също да получават напомнителни писма, за да си платят. В момента писма се изпращат само на дружествата с борчове над 100 хил.лева.

През изминалата година са започнали 83 ревизии, като от тях 66 са приключили. Общо 178 длъжници са дадени на частен съдебен изпълнител.

Изпълнението на собствените приходи на общината за 2011 г. е 90%, каза още Барбалов. Той допълни, че общо 507 млн.лв. са инвестираните пари в града до края на ноември 2011 г. Приоритет в бюджет 2012 е образованието, казаха още от общината.

"Ще работим в посока през 2013 г. всички детски градини в столицата да минат на делегирани бюджети, обясни шефката на образователната дирекция в общината Мария Минчева.

През изминалата година за аварийни ремонти в забавачките са вложени 1,3 млн.лв. Открити са 47 нови групи, в които са постъпили 1400 деца. За тази година се планира още 1000 малчугани да тръгнат на забавачка с разширяване строителството на нови градини.

Общо за социална дейност в Бюджет 2012 са предвидени 22,9 млн лв, а за здравеопазване 30 млн лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com