Премиерът докладва на депутатите за приоритетите ни в ЕС

3581
Премиерът докладва на депутатите за приоритетите ни в ЕС
Министър-председателят и десет министри ще отговарят на въпроси

Парламентът ще започне работа с доклад на министър-председателя на Република България Бойко Борисов относно развитието на приоритетните за Република България теми и досиета по време на Полското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2011 г.) и основни приоритети по време на Датското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2012 г.). След приключване на представянето на доклада на премиера, започва парламентарният контрол. Министър-председателят и десет министри ще отговарят на депутатски въпроси. Премиерът Бойко Борисов ще отговори първи на депутатски въпрос относно намеренията на правителството да реализира в политиката си координация по въпросите на данъчното облагане.

Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз, ще отговори на два депутатски въпроса – относно неизплатени средства по проект на програма САПАРД, изпълнен от община Брегово, Видинска област и във връзка с последващата политика по намерение на Република България да поиска Европейската комисия за намаляване на размера на националното финансиране при изпълнение на проекти по европейските програми.

Чужди издания за доклада на ЕК за България

Три издания посвещават кратки коментари на докладите, публикувани вчера от Европейската комисия за България и Румъния съгласно механизм...

Министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще отговори на осем депутатски въпроса – относно определяне на брокери за продажба на дървесина; във връзка с комасацията на земеделските земи; относно акциза на ползваните горива от земеделските производители; във връзка с указания за продажба на дървесина, добита от горските територии – държавна собственост, чрез стоковата борса; относно провеждани процедури по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) и Наредба за възлагане на малки обществени поръчки (НВМОП) за избор на финансова услуга; във връзка с Оперативна програма "Рибарство"; относно неспазване директива на ЕС относно хуманното отношение към животните (отглеждане на птици и във връзка с неизплатени количества тютюн.

Аню Ангелов, министър на отбраната, ще отговори на три депутатски питания -относно възможностите на вертолетите "Кугър" за летене в сложни метеорологични условия и особено през зимата; във връзка с наличие на противообледенителна система на хеликоптери "Кугър" AS 532 AL и относно предсрочното освобождаване от длъжност на бригаден генерал Валентин Цанков Цанков - аташе по отбраната във Вашингтон, САЩ.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева ще отговори на три депутатски въпроса – относно политиката на Министерството на правосъдието за борба с корупцията в съдебната власт; във връзка със становище на Министерството на правосъдието по доклада на ОССЕ за "Избори 2011" и относно изпълнение на укази за помилване и за предоставяне на българското гражданство.

Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще отговори на четири депутатски въпроса – относно закриване на учебни заведения в ромския квартал в гр. Кюстендил; във връзка с мерките на Министерството на образованието, младежта и науката за намаляване на младежката безработица в България; относно Декларация за неразпространение на служебна тайна в Техническия университет и във връзка с липсата на квалифицирани кадри за производството.

За сините докладът на ЕК слага знак за равенство между ГЕРБ и тройната коалиция

За Синята коалиция този доклад на Европейската комисия слага знак за равенство между ГЕРБ и тройната коалиция. Междинните доклади на ЕК...

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов ще отговори на пет депутатски въпроса – относно лечението на болни от мукополизахаридоза; във връзка със заплащане на лечението на деца, страдащи от мукополизахаридоза; относно финансиране на общински болници през 2012 г.; във връзка с уволнение на директора на Изпълнителна агенция "Медицински одит" и относно действия на заместник-директор на УМБАЛ "Св.Георги" ЕАД - Пловдив доц. д-р Жанет Грудева.

Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, ще отговори на депутатски въпрос относно договора за платен паркинг на Националната спортна зала "Арена Армеец" - София.

Министърът на външните работи Николай Младенов ще отговори на три депутатски въпроса – относно закриване на дипломатически представителства на Република България в чужбина; във връзка с действията на Министерството на външните работи за развитие на балканското сътрудничество и относно становище по договора АСТА.

Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, ще отговори на три депутатски питания – относно мерките за намаляване на младежката безработица; във връзка с политиките на Министерството на труда и социалната политика за ограничаване на ръста на безработицата и относно мерки за най-рисковите групи в резултат на повишаване на цените на горивата, енергията и ръста на инфлацията.

Властта смята доклада на ЕК за балансиран, опозицията иска оставки!

Междинният доклад на Европейската комисия (ЕК) за България е балансиран. Това заяви министърът на правосъдието Диана Ковачева на брифин...

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще отговори на два депутатски въпроса – относно развитието на интермодалните превози в страната и във връзка с рехабилитацията на жп линията София - Видин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com