Превод на студентско уверение - всичко, което трябва да знаете

3894
Превод на студентско уверение - всичко, което трябва да знаете
Снимка: аrtedoc.com

Уверението за студент е официален документ, който изяснява студентското положение на лицето. Т.е.,  в кой университет се обучава, кой семестър, за каква специалност, с каква форма на обучение – редовна дистанционна и др.

Ако сте учили в една държава и трябва да представите този документ в друга, то тогава ще имате нужда от превод на вашето студентско уверение.  

Тук идва нуждата и от професионалните преводачески услуги, като агенциите за превод. Те правят процеса на превод на студентско уверение лесен и ефективен, така че можете да се съсредоточите върху вашите по-важни задачи.

Какво е студентско уверение?

Както казахме, уверението дава информация за това, че сте записан в даден университет. Повечето университети имат собствен образец, който е различен от другите.

За да бъде прието пред дадени институции в страната или в чужбина, уверението трябва да има нужните характеристики – подпис и печат от университета, изходящ номер и информация за институцията или фирмата, пред която ще го представяте.

Какви са ползите от получаването на студентско уверение?

Уверението може да ви послужи в множество различни ситуации. Ако учите и живеете в България, то може да ви е нужно, когато кандидатствате за почасова работа например, за настаняване в общежитие или за издаване на студентска карта за намаления, например.

Ако пък учите в чужбина, то преведеното уверение за студент ще ви е нужно, за да можете да го представите пред НОИ в България, с цел да не бъдат прекъснати вашите здравни права.

 

Как да преведете вашето студентско уверение?

Има много преводачески агенции, които могат да ви осигурят превод на вашето студентско уверение.

Най-добрата агенция за вас ще зависи от вашите нужди, като: език, от/на който трябва да бъде преведен документа, нужният ви срок (дали имате нужда от бърза или експресна поръчка, или пък имате време да изчакате стандартната поръчка от 2 работни дни), и най-важното -  имате ли свободно време за обикаляне по офиси?

За да спестите време и нерви, можете да изберете агенция, която предлага бързо и ефективно време за изпълнение на вашия превод. Ако агенцията предоставя услуга за онлайн поръчка за превод, то ще спестите обикаляне по офиси и институции, и ще можете да получите превода по най-удобния за вас начин, дори онлайн или по куриер.

Съвети за избор на агенция за преводи

Когато избирате преводаческа агенция, важно е да сте сигурни, че е надеждна.

Тя следва да е сертифицирана по европейски преводачески стандарт БДС ISO 17100:2015. Този стандарт гарантира, че фирмата за преводи спазва определени процедури и методи за контрол на качеството на превода.

Все пак, не бихте искали да отидете до НОИ с преведеното студентско уверение в ръка и те да ви върнат, защото в превода има печатна грешка и пише, че сте записани за редовно обучение през 2002 година, вместо 2022 г., нали?

Също така, важно е фирмата да може да ви гарантира, че ще спази срока за изпълнение на вашия превод. Сертифицираните агенции, които имат изградени методи на работа, ще ви изготвят документ за поръчката ви, в който ще е описана крайната дата за предаване на превода. Това е особено важно, ако гоните срок на институция и всяко забавяне ще доведе до негативни за вас последици.

Важно е агенцията да е заявила ясно и на видимо място цените за предлаганите от нея услуги!

Най-често преводите в България се таксуват на преводаческа страница. Преводаческата страница е 1800 знака готов превод (с интервалите). Ако агенцията няма обявени цени за страница, то, подхождайте много внимателно, тъй като може да има скрити допълнителни такси.

А, както споменяхме по-рано, ако сте в чужбина, вместо да изпращате ваши родители, роднини или приятели да обикалят по офиси за вашите документи, то може да изберете да се доверите на агенция за превод и легализация, която предоставя онлайн поръчка.

Ако се възползвайте от онлайн поръчка за превод следете за:

Ясно определена цена на услугата - на преводаческа страница

Възможност за сигурно плащане онлайн – не само по банков път

Различни опции за получаване на готовия превод – например по имейл и куриер

Агенция Арте.Док предлага качествена услуга за онлайн превод на студентско уверение.

Чрез тяхната Онлайн платформа можете да подадете вашата поръчка по всяко време, от всяка точка на света и от всеки тип устройство, дори от вашия мобилен телефон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com