Прогноза за времето - 1 декември (вторник)

11795
Прогноза за времето - 1 декември (вторник)
Снимка: iStock/Guliver

Над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и тихо време. Минималните температури ще са от минус 8° на места из високите полета на Западна България до около нулата по Черноморието. През деня от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания от сняг, в южните райони – примесен с дъжд. Ще духа умерен, преди обяд все още силен северен вятър. Максимални температури на въздуха между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Седмична прогноза за времето за 30 ноември - 6 декември

Новата седмица започва с първите валежи от сняг. В понеделник над Източна и Централна България ще има превалявания от мокър сняг. Над З...

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин – от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5° .

В сряда вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина ще е от изток-североизток - до умерен, в Южна България ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още, в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, до около минус 10° - минус 12°, в останалата част от страната ще бъдат между минус 8° и минус 3°, по Черноморието - около нулата. Над Северна България облачността ще бъде значителна и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, все още без валежи. Дневните температури ще са между 0° и 5°, в отделни райони на Северна България - и малко под нулата. През следващите дни от юг-югозапад над страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, първо дневните и по-съществено в източната половина от страната, където временно ще духа умерен юг-югоизточен вятър - там в петък максималните ще са до 15°-17°. Облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места, главно в Югозападна България, ще превали дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com