Прокуратурата подхвана скъсването на язовирната стена

4257
Прокуратурата подхвана скъсването на язовирната стена
С оглед обществената значимост на досъдебното производство, то е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура Хасково

В Районна прокуратура Харманли започна досъдебно производство по чл. 335 ал.2 вр. ал.1 НК във връзка със скъсването на язовирна стена край с. Иваново, вследствие на което е причинено наводнение в с. Бисер, последвала смърт и значителни вреди, съобщиха от прокуратурата.

С оглед обществената значимост на досъдебното производство, то е взето на специален надзор от Окръжна прокуратура Хасково.

Заради скъсана дига вода залива квартали в Свиленград

Заради скъсана дига край Силенград, вода залива един от кварталите. Това съобщи началникът на Областна дирекция "Пожарна безопасност и ...

Фактическата и правна сложност на случая, са повод разследването да бъде възложено на екип от следователи. При разследването, което продължава и в момента, ще се установяват причините за наводнението, както и евентуалната отговорност на лица, които по закон следва да упражняват контрол и надзор над безопасното ползване на язовира.

От Министерството на отбраната съобщиха, че язовир "Иваново" не е тяхна собственост. Министерството не е изграждало съоръжение от подобен вид в границите на учебния полигон "Корен". През 2003 г. от общинска служба по земеделие и гори е издадена скица, според която язовир "Иваново" е собственост на община "Харманли" и граничи с терен на Министерството на отбраната. Въз основа на тази скица е издаден и Акт за публична държавна собственост № 0567/ 2003 г., който потвърждава, че язовир "Иваново" не е собственост на министерството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com