Протест на недоволните от мораториума за земята

23665
Протест на недоволните от мораториума за земята
Снимка: БГНЕС

Десетки граждани се събраха на протест в знак на недоволство срещу решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на българска земя на чужденци. Недоволството си те те изразяват в градинката между парламента и СУ „Св. Климент Охридски”. Организатори на протеста са Реформаторският блок.

Издигнати са лозунги, които гласят „Мафия – вън! Европа в България”, „Не искаме охлокрация (власт на тълпата от старогръцки). Искаме демокрация”, „Долу ръцете от свещената българска земя”, „Не можеш да гласуваш по съвест, ако не разполагаш с такава”. Развяват се и български знамена.

Окупираха и Математическия факултет на СУ

Студенти от Математическия факултет на Софийския университет са окупирали най-голямата зала в сградата, съобщи Симеон Цветков, член на ...

Полицейското присъствие в района е засилено, като металните заграждения около Народното събрание обхващат целия параметър и не позволяват на гражданите да доближат сграда.

Пред журналисти Петър Москов от Реформаторския блок обясни, че причината за протеста е безумието от вчерашния ден на парламента. Той подчерта, че през целия ден се чуват само оправдания от хората, които са взели решението за удължаване на мораториума. Тези хора оформят една национална популистка коалиция. Водещи в тази идея са депутати от ГЕРБ съпроводени от партия „АТАКА” и БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com