Протест във Фейсбук: Да изгасим България

9361
Протест във Фейсбук: Да изгасим България

Няма да плащам новата цена на тока – това е новата сформирана група в социалната мрежа Фейсбук.

Организаторите призовават "Да спрем електричеството за 20 минути в знак на несъгласие срещу новите по-високи цени на тока!". Днес от 22:00 часа до 22.20 ч. възмутени граждани ще изгасят тока в знак на несъгласие. "Действие първо: Да "ИЗГАСИМ" България!", гласи още кампанията. 4353 души са потвърдили участието си в кампанията от поканени 36 278 до момента.

Припомняме, че в доклада на ДКЕВР се предвижда токът за битовите абонати на ЧЕЗ да поскъпне от 1 юли с 9,94 % за дневна тарифа и с 10,36 % за нощна тарифа. За ЕВН повишението на енергията за дневна тарифа се предвижда да е с 9,84 %, а на нощната с 10,59 %. За Е.ОН се предлага цената на дневната енергия да поскъпне с 9,90 %, а на нощната - с 10,58%.

Акцията "Няма да плащаме новата цена на тока!" идва само седмици, след като млади хора се организираха в интернет  и излязоха на протест срещу скандални поправки в Закона за горите, разрешаващи по-лесно застрояване в планините.

След тридневно блокиране на кръстовището при Орлов мост властите бяха принудени да ги спрат и да седнат на масата за преговори с природозащитниците.

Неизбежно: Токът скача

Увеличението на тока е неизбежно и прогнозата за скок от 1 юли ще се превърне в реалност. Новината идва в момент, когато предстои вклю...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com