Работи се за овладяване на пожар в Стара Загора

5578
Работи се за овладяване на пожар в Стара Загора

Работи се за овладяване на пожара над кварталите "Лозенец" и "Три чучура - север" в Стара Загора, съобщиха от община Стара Загора.

Във връзка с избухналия към 8.30 ч. пожар в иглолистната гора над кварталите "Лозенец" и "Три чучура - север" в Стара Загора, Община Стара Загора уведомява жителите, че се прави всичко възможно стихията да бъде овладяна. На място работят пожарникари и специализирани автомобили на ОУ ПБЗН, пет водоноски на "Нелсен чистота" с обща вместимост 70 тона вода, които подпомагат работата на пожарникарите, както и специализирани коли на горското стопанство. По обяд в гасенето се включиха и военнослужещи от Втора тунджанска лека пехотна бригада, начело с ген. Петър Петров. Представители на всички отговорни институции са на място.

Ръководството на Община Стара Загора бе уведомено за възникналия пожар малко преди 9.00 ч. На място са зам.-кметът Йордан Николов и 30 служители от отдела за опазване на обществения ред и управлението при кризи, които подпомагат пресичането на стихията. Първоначално огънят бе локализиран, но около 13,00 ч. днес отново се възобнови на отделни места. Вероятната причина за възникването му, според огнеборците, е човешка намеса. Община Стара Загора осигури минерална вода и храна за участниците в гасенето на огъня.

Редактор: Георги Иванов

Пожарът в Арбанаси бе потушен

Потушен е пожарът, обхванал над сто декара борова гора във великотърновското село Арбанаси, след като в гасенето се включи пет тонен хе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com