Разтягат Синята зона от 8 до 20 ч

4950
Разтягат Синята зона от 8 до 20 ч

"Синя зона" в столицата ще работи с удължено време - от 8 до 20 ч всеки делничен ден. Тя ще обхваща само територията между бул. "Дондуков", бул. "Васил Левски" и бул. "Тодор Александров", съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, предаде АСН.

Там ще може да се паркира най-много за два часа. Останалата външна част на сегашната "синя зона" ще стане "зелена". В нея ще можем да оставяме колата си за четири часа всеки делничен ден от 8,30 до 18,30 часа. Планира се новото зониране да се въведе през август с пускането на втория лъч на метрото. Ще се обособи и специална "жълта зона" около молове и пазари, на която ще се паркира безплатно.

За момента от кметството не планират да променят цените на паркирането. Няма да има движение и в стойността на винетките. От общината обмислят и идея да маркират места за безплатно паркиране между дърветата на тротоара на бул. "Евлоги Георгиев". Оттам в момента пешеходци не минават и мястото не се използва, обясниха от "Московска" 33.

С обособяването на парко места там ще се освободи пътното платно, което в момента се задръства от спрели коли. За живеещите в районите на платеното паркиране пък ще се отделят специални карета, където хората да оставят колите си.

Авария остави без парно три столични квартала

Авария спря парното в няколко столични квартала. Повреда в главния водопровод е причината за прекъснатото топлоподаване в жилищните кв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com