СДВР отрича да е имало полицаи в депутатския автобус

8072
СДВР отрича да е имало полицаи в депутатския автобус

По време на инцидента в белия автобус "Мерцедес", с който в нощта на 23-ти юли беше направен опит да бъдат извозени депутати от сградата на Народното събрание при блокадата ѝ от ДАНСwithme, не е имало служители на МВР с изключение на шофьора, който го е управлявал, заявяват от СДВР.

Поводът за съобщението са редицата публикации и видеоматериали, разпространявани в медиите, във връзка с инцидента с автобуса на столичния площад "Александър Невски". Тогава автобусът беше замерян с камъни и бутилки вода.

По време на инцидента в автобуса не е имало служители на МВР с изключение на шофьора, който го е управлявал, казват от столичната полиция. След връщането на автобуса в охранявания периметър на зоната за сигурност на Народното събрание в него са открити камъни и павета. Всички останали детайли и подробности за случилото се са обект на проверка и изясняване от Софийска районна прокуратура.

До този момент СДВР не е разпространявала друга официална позиция по този инцидент, припомня БГНЕС.

Христо Мутафчиев: Следващата стъпка на народа е да влезе на щурм в Народното събрание

Събитията пред парламента в нощта на 23 срещу 24 юли са били провокирани от появата на белия автобус, на фона на нервното състояние н...

Actualno.com също публикува любителски видеоматериал, в който се твърди, че стъклото на автобуса може да е счупено с полицейски щит отвътре. Снимката към настоящата новина показва точно ситуацията, в която щит, на който пише "Полиция", закрива пробива в прозореца на автобуса. Във видеоклипа моментът, в който се покрива пробива в стъклото, се вижда в минутите между 2:45 до 2:60.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com