СГС отказа да пусне Алексей Петров от ареста

4858
СГС отказа да пусне Алексей Петров от ареста

Софийски градски съд отказа да пусне Алексей Петров от ареста и го настани в болницата за рехабилитация в Овча Купел.

Това беше вторият опит на Алексей Петров да излезе от ареста, след като съдът го върна там през май тази година. Това се случи след показания на Пламен Устинов и Донка Митева, които на предно заседание заявиха, че соченият за глава на "Октопода" ги е притискал да лъжесвидетелстват. По-късно защитата поиска мярката да се измени и посочи още свидетели, но мярката на Алексей Петров така и не бе променена.

Съдът прие днес, че и показанията на новите свидетели – на брата на Алексей Петров Огнян и Вярва Петрова, която му е била секретарка, не разколебават тази теза, че е оказвано влияние върху свидетели. Този път магистратите се позоваха и на записите с участието на Устинов.

Съдът не смята, че и срокът за задържане е неразумен, защото от началото на делото са проведени 20 заседания. По него трябва да бъдат разпитани 170 свидетели, а самото дело е 200 тома. За четирите месеца, откакто Алексей Петров отново е в ареста не му е отказвано да ходи в болницата към затвора или в болницата в Овча купел. Здравето му е влошено и затова е необходимо той да се лекува. Затова и съдът го настани в болницата за рехабилитация в Овча купел и не обвърза това с някакъв срок.

Адвокатът му Васил Василев каза, че с определението си съдът за пореден път е демонстрирал пристрастност и предубеденост. С определението си приема, че казаното от Пламен Устинов е вярно, каза адвокатът. Той определи и като "особено брутално нарушение на закона" това, че съдът се е позовал на веществени доказателствени средства от записите. СРС-тата трябва, според него, да бъдат изслушани в съдебна зала, защото само така те се приобщават към доказателствата по делото. Колкото до настаняването на Алексей Петров в болница, Василев каза, че съдът е постановил процедури под полицейски надзор, което е "абсурдно".

Редактор: Петър Проданов

Алексей пак си поиска свободата

Адвокатите на Алексей Петров отново поискаха по-лека мярка за неотклонение за бившата барета. Днес пред съда около един час показания ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com