Сидеров се "изправи" срещу дядо Добри

138869
Сидеров се "изправи" срещу дядо Добри

Интересен сблъсък на „картини” се получи през този уикенд, когато билборд с образа на Волен Сидеров, председателят на политическа партия „Атака”, блесна в столичния квартал Хаджи Димитър на улица ” Макгахан”, точно срещу блока, на който има изрусван графит на Дядо Добри.

На Сидеровата "Атака" върху панела на бл. 55 се противопоставя надписът над образа на Дядо Добри "Доброта, честност, чистота, смиреност, великудушие, вежливост, самообладание." на отсрещния блок.

Татяна Дончева: Не е луд, който яде зелника...

Не е луд, който яде зелника, а който му го е дал. На Волен Сидеров избирателят му е позволил да прави това, което прави. Това каза в су...

Картината е допълнена от Евангелска петдесятна църква, разположена на отсрещаната страна на улицата.

Кой е Дядо Добри?

Дядо Добри е считан за един от най-висшите морални примери в България в днешно време. Добротата, скромността му, аскетският начин на живот и дълбоката щедрост се възприемат от мнозина като изключителен нравствен модел на фона на упадналите ценностни принципи. Заради лишенията на които се подлага, силната вяра в доброто, чистите си и искрени действия и надеждата, която дава на отчаяните, възрастният старец е изключително уважаван и почитан от хора от всякакви социални групи.

Дядо Добри е аскет и като такъв той се отрича от всичко материално в живота. Живее в крайна беднотия, защото всички пари, които събира, отделя за дарения за български православни храмове. Част от храната си набавя чрез щедростта на граждани, които са трогнати от безкористната душа на стареца. Макар и изключително беден, Дядо Добри живее смирено и добродушно и въпреки напредналата си възраст, активно се включва в реставрациите на църкви и храмове.

NОрешарски се оплака от тормоз от страна на Волен Сидеров

От няколко дни насам в различни медии се появи информация, че по време на посещението си в Брюксел през миналата седмица депутатите от ...

Фотограф: Калоян Янкулов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com