Слагат детектори по входовете на хотелите

5277
Слагат детектори по входовете на хотелите

Детекторни рамки на входовете на някои хотели ще засичат опасни предмети и обекти като част от мерките за сигурност на туристите в курортите ни. Това съобщи директорът на Главна дирекция “Национална полиция” главен комисар Ангел Антонов.
Той бе домакин на среща между представители на хотелиерския, туроператорския бранш и полицията, на която присъства и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Ивайло Маринов, пише “Монитор”.

Главен комисар Антонов обяви, че предстои обследване на обектите, за да се прецени къде да има детектори.

На срещата са били представени 20 препоръки за повишаване на сигурността на туристите през летния и зимен туристически период в страната, изготвени от експерти от националната полиция.

С тях са запознати браншовите организации на хотелиери, туроператори и ръководството на големите черноморски комплекси Златни пясъци, Албена и Слънчев бряг.

Една от мерките е специален инструктаж по отношение на сигурността на туроператорите и на служителите на хотелите, съобразно заеманата от тях длъжност.

„Например достъп до автобусите, с които се извозват туристите до хотелите, да имат само хората, които са записани в списъка на туроператора. Това ще се следи от неговия представител на място. И сега някои туроператорски фирми проверяват кой се качва в техните автобуси, но това не се прави от всички.

Друга от мерките за сигурността в хотелите е инструктаж на камериерките да бъдат по-бдителни при почистването на стаите за съмнителни пакети”, обясни главен комисар Антонов.

Редактор: Сияна Любомирова

Най-мръсните хотели в Европа

Туристическият портал HolidayCheck и австрийският в. "Курир" съставиха черен списък на хотели с най-лоши тоалетни и най-мръсни стаи. По...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество