София е в топ пет на градовете с най-голям упадък в качеството на живот

28773
София е в топ пет на градовете с най-голям упадък в качеството на живот

Българската столица влезе в топ пет на градовете, които бележат най-бърз упадък в цял свят. Това показват данните от последната класация на „Икономист интелиджънс юнит” (EIU), цитирани от Стандарт Нюз. Данните обхващат последните пет години.

Според изследването през посочения период София има темп на упадък по отношение на условията за живот от -4,9%. С по-висок показател са единствено Кайро (-5.9%), Триполи (-19.9%) и Дамаск (-20.4%) – градове в държави, които са на ръба на гражданска война или в които се водят активни военни действия. В класацията влизат 140 града от цял свят.

Опресняват "зебрите" пред училищата в София

Във връзка с първия учебен ден Столична община е възложила на фирмите, изпълнители по текущият ремонт и поддържане на пътните настилки,...

Освен арабските градове, като градове в процес на сериозен упадък влизат още Аман, Панама Сити, Мускат, Найроби и леко изненадващо – Рейкявик.

По 30-те критерия, обединени в 5 категории, определящи най-добрият за живеене град, София е класирана на 87-а позиция. При идеален показател от 100 в сборния индекс на класацията, средното постижение на София е едва 70.5 единици.

Иначе Мелбърн е посочен от EIU като най-добрия град за живеене в света за трета поредна година. На второ място остана австрийската столица Виена. Сред десетте най-добри за живеене градове обаче има само още един европейски град и това е финландската столица Хелзинки.Останалите в списъка са канадските Ванкувър, Торонто и Калгари, австралийските Аделаида, Пърт и Сидни и новозеландския Оукланд.

На последно място в класацията е класиран Дамаск, което едва ли е някаква изненада предвид гражданската война в Сирия, която може да прерастне в широкомащабен конфликт.

Първа АГ болница „Света София” получи болнично обзавеждане от Малтийския орден в Швейцария

Първа АГ болница „Света София” получи безвъзмездно дарение под формата на хуманитарна помощ (болнични легла и обзавеждане) ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com