В София искат отпадане на топлинните счетоводители

6106
В София искат отпадане на топлинните счетоводители

Декемврийските сметки за парно в столицата могат да доведат до сериозни промени в цялостния процес на отчитане на топлинната енергия, стана ясно днес след бурно обсъждане на проблема в Столичния общински съвет.

Йорданка Фандъкова заяви, че трябва да има ежемесечно отчитане на топломерите и вероятно да се потърси вариант това да става без сегашната система на топлинните счетоводители.

Сметките за парно предизвикаха скандал в СОС

Със скандал за завишените декемврийски сметки на абонатите на "Топлофикация-София" започна заседанието на Столичния общински съвет, съо...

От своя страна, общинските съветници на БСП също искат промени, като се почне от законодателството, свързано с “Топлофикация” и цялата система на отчитане на топлинната енергия.

В това число, част от промените трябва да са свързани с отпадането на топлинните счетоводители, защото те в много случаи служат за извинение, когато има подобна ситуация, както с декемврийските сметки, твърдят червените общинари, предаде БЛИЦ.

Това единодушие в общината може да доведе до бързи промени, прогнозират общински съветници от ГЕРБ. Според тях не трябва на нито един абонат да се допуска надписване на сметката или неясното й формулиране, което сега преобладава.

Редактор: Десислава Ушатова

До 21% е увеличението на сметките за парно за декември

"До 21% е увеличението на сметките за парно за месец декември 2012 година при 51% от потребителите на „Топлофикация – София...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com