Владо Пенев: Заразих се, защото бях с мръсни ръце

25235
Владо Пенев: Заразих се, защото бях с мръсни ръце
Снимка: Facebook

Хора, внимавайте! Това призова в ефира на Нова телевизия актьорът Владо Пенев, който след като изигра ужасното боледуване от COVID-19 на проф. Цонев, самият се разболял и 26 дена се борил с болестта. 

Актьорът разказа как се е заразил: "Заразих се защото бях с мръсни ръце. Бях с маска, но с мръсни ръце. Бях с мръсни ръце и се почесох под носа три пъти, даже си казах - сега, ако има вирус по ръцете ми, направих му магистрала".

Пенев категорично отказа за съобщи къде се е заразил, за да не уплаши хората, но увери, че не е било по време на снимки, нито в театъра. "Там се работи изключително и само по правилата", подчерта той.

"Това може да се случи на всеки. Аз бях от хората, които спазват правилата. Случи ми се, преживях го. Призовавам всички да спазват правилата", добави актьорът.

Той изтъкна  ковараността на коронавируса и че все още не знаем как се лекува."Това което се прави в момента, е да стимулираш организма да се справи сам. Повечето от лекарствата, като махнем антибиотика, са имуностумуланти", посочи той.

Той призна, че при него се е получило нещо като ирония на съдбата с влизането му в ролята на болен от COVID-19. "Получи се така, че проф. Цонев се разболя много тежко, прекара го много зле, а Владо Пенев се разболя след него и го прекара много по-леко", разказа актьорът. За станалата известна негова снимка с тръбичките, той уточни, че е на героя му -проф. Цонев. "мисля, че тогава не бях още заразен", отбеляза актьорът.

Пенев разказа още, че е усетил мига, в който е оздравял - беше миналата неделя по обяд и си казах – убих последния вирус.

Владо Пенев диагностициран с COVID-19, вече е добре

Актьорът Владо Пенев се лекува вкъщи, след като е диагностициран с COVID-19. Той вече се чувства добре, а съвсем скоро ще мине през кон...

За усещанията по време на болестта Пенев разказа, че първата седмица е било истински кошмар. "Ужасна отпадналост, съвършено безсилие, силно главоболие, никакво обоняние, никакъв вкус и съществуваш в някаква тотална изолация – никаква връзка с реалността и възможност да контролираш.... Десетина дена – освен да лежиш, нищо не можеш да правиш, но и да лежиш е ужасно".

При това, Пенев подчерта, че неговият случай е бил от възможно най-леките за неговата възрастова група.

Актьорът сподели още, че не е имал страх за себе си и че е бил убеден, че ще се справи. "Близките ми бяха изолирани от първата секунда. Дъщеря ми идваше да ми дава някакви неща – опакована цялата, оставяше ми ги пред вратата и бягаше да не се виждаме. Единствения голям страх беше да не заразиш другите", разказа Пенев.

"Диагностицираха ме по време на снимки. Бях близо до колеги, макар и с маски. Веднага всички бяха изследвани, никой нямаше зараза и съм много щастлив от това. Беше заплаха и опасност снимките да спрат, а в това време, в което живеем да имаш работа е лукс", сподели още той.

Актьорът, преболедувал коронавируса и на сцената, и в живота апелира хората да не подценяват опасността. "Това наистина е тежко заболяване", увери той и настоя: "Тези които мислят, че няма да им се случи, поне да пазят околните". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...